1 min. čitanja

MINISTAR MARIĆ: Tvrđava na Prevlaci do kraja godine općini Konavle

MINISTAR MARIĆ: Tvrđava na Prevlaci do kraja godine općini Konavle
Foto: Youtube screenshot/Vlaho Torić

PREVLAKA/KONAVLE – Ministar državne imovine Goran Marić rekao kako bi do kraja godine država mogla prepustiti Općini Konavle tvrđavu na Prevlaci koja će je potom prepustiti na upravljanje Društvu prijatelja dubrovačke starine koje tamo planira napraviti Muzej austrougarske ratne mornarice.

Ministar Marić je istaknuo kako Konavle jesu na rubu Hrvatske, ali ako po odnosu Vlade i Ministarstva državne imovine neće dopustiti da budu na rubu.

– Nama je silno u interesu da taj projekt zaživi i da ta nekretnina ne propada. Sviđa nam se projekt kako se namjerava raspolagati tom nekretninom. Tvrđava je u vlasništvu MUP-a, ali nadam se da bi kroz mjesec dana mogla biti pod nama i do kraja godine ona bi mogla biti predana Općini Konavlerekao je Marić.

Photo: Wikimedia

Predsjednik Drušva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić rekao je kako je njihova želja staviti tvrđavu u funkciju na čast Hrvatske.

– Mi tamo planiramo napraviti respektabilni muzej, austrougarske ratne mornarice s naglaskom na hrvatsku komponentu. Naposljetku, sad smo u EU i da učvrstimo malo te odnose. Radi se o zbirci koja nije ni jeftina i koja je po procjeni stručnjaka najbolja na svijetu, od odora do oružja i dijelova brodova, odlikovanja, radi se o kompletnom presjeku ratne mornarice. Želimo ići i s jednim akvarijem s jadranskim ribama, jednom suvenirnicom, vidikovcem i pratećim ugostiteljskim objektom – rekao je Kapetanić koji nije htio nagađati koja će biti cijena obnove, ali dodao kako će sigurno biti više desetaka milijuna kuna.

Kako izgleda Prevlaka iz zraka, pogledajte u videu kojeg je snimio Vlaho Torić:

R.I.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.