2 min. čitanja

Ministar Butković: "Od općine Seget zatražili smo plan upravljanja pomorskim dobrom!"

Ministar Butković: "Od općine Seget zatražili smo plan upravljanja pomorskim dobrom!"
Foto: Vlada RH

Općina Seget je do daljnjega obustavila proces dodjele dozvola na pomorskom dobru jer kažu kako je stiglo previše ponuda.

Iz općine su se oglasili na društvenim mrežama i napisali sljedeće:

- Zbog velikog broja pristiglih ponuda na javni natječaj za davanje dozvola na pomorskom dobru na području Općine Seget i složenosti njihove analize, donošenje odluke o dodjeli dozvola odgađa se do daljnjeg - stoji u objavi.

Osim ove objave ( uzgred rečeno bez datuma i potpisa) iz općine nije stigla nikakva informacija kada spomenute dozvole namjerava dodijeliti iako su prvi turisti gotovo već i stigli.

Večernji je list pisao i o još jednom "propusti" općine Seget. Naime, Općina Seget Apartmanima Medena nije izdala potvrdu kako nemaju nikakvih dugovanja prema Općini, iako su im e-mailom potvrdili da nisu dužni ništa, a zahtjev je predan na vrijeme, i tako su njihovu ponudu učinili nepotpunom. Naime, propisano je da je u prijavi za natječaj među obveznom dokumentacijom nužno priložiti i potvrdu da ponuditelj nije općinski dužnik, a iako Apartmani Medena Općini Seget nisu dužni, potvrdu nikad nisu dobili. Najapsurdnije je to što su Apartmani Medena ponudili pola milijuna eura vrijedno ulaganje u plažu ispod svojih objekata za koju su se natjecali, ali s obzirom na to da im Općina Seget nije izdala potvrdu koju moraju priložiti dokumentaciji, za očekivati je kako će njihova ponuda biti diskvalificirana.

Foto: Screenshot/YouTube

Neugodno iznenađen i ministar

Kolege iz Večernjeg lista komentar ove nevjerojatne situacije upitali su i ministra pomorstva, prometa i veza Olega Butkovića.

- Nismo bili upoznati s konkretnim slučajem koji spominjete u svom upitu. Međutim, kako smo vezano uz ostale predstavke zatražili da nam se dostavi plan upravljanja pomorskim dobrom Općine Seget, koji je temelj za davanje dozvola, upravljanje, korištenje i brigu o pomorskom dobru svake općine pa tako i Općine Seget, bit ćemo u mogućnosti provjeriti i konkretan slučaj koji navodite te se detaljnije očitovati o mogućim daljnjim postupanjima - odgovorio je Butković, a kako se saznaje, za ovaj se slučaj zainteresirao i DORH koji provodi izvide.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.