2 min. čitanja

Ministar Butković obišao cestu Pučišća-Povlja

Ministar Butković obišao cestu Pučišća-Povlja
Foto: Vlada RH / Twitter

Potpredsjednik Vlade i ministar prometa Oleg Butković obišao je u ponedjeljak dionicu  Pučišća - Uvala Luke, na bračkoj cesti Pučišća - Povlja, projekt Županijske uprave za ceste (ŽUC) Split vrijedan više od 60 milijuna kuna financiran sredstvima EU-a kroz koji je izgrađena cesta duljine pet kilometara.

Radovi na toj cesti su započeli u listopadu 2020. godine, trajali su godinu i pol dana nakon čega se čekala uporabna dozvola. Kolnik joj je širok šest metara. U trasu ceste su ugrađeni elektroenergetski vodovi i instalacije, te nogostup i javna rasvjeta. Realizacijom tog projekta općine Pučišća i Selca se povezuju još jednom prometnicom s glavnom lukom i otočnim središtem Supetrom.

Ministar Butković je kazao kako je cesta "osmišljena kao šira priča otočkog povezivanja i povezivanja s lukama".

- Ovo je prvi ovakav projekt kojeg je provela županijska uprava za ceste. Uspješno je realiziran u vrlo kratkom roku, a riječ je o vrlo zahtjevnom projektu - rekao je Butković i dodao da je ostalo još deset kilometara, za što bi početkom iduće godine trebala biti izdana građevinska dozvola.

U pripremi je po njegovim riječima i projekt luke u Bolu vrijedan više od deset milijuna eura.

Podsjetio je da je prije dvije godine završena obilaznica Ložišća te da se i "preko puta", u Omišu, gradi luka koji je jedan od najvećih lučkih projekata u zemlji vrijedan oko 90 milijuna kuna i čijim će se završetkom otvoriti redovna linija koja će povezivati Omiš i Postira na Braču.

Kada se govori o Braču i prometnoj povezanosti s kopnom, rade se veliki pomaci, ustvrdio je Butković.

Župan Blaženko Boban je ocijenio da Postira i Brač postaju ugodno mjesto za život, a šef Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić kaže da se već vide vide rezultati i učinci prometnice.

- Nastavljamo dalje. Pripremamo dokumentaciju za preostalih deset kilometara kako bi zaživio projekt Jedan Brač. Na Braču još želimo završiti cestu Vela Farska-Murvica, na Hvaru pripremamo dokumentaciju za tunel Sveta Nedilja-Dubovica, a na Šolti obilaznicu u Stomorskoj. Sve su to projekti i planovi za koje ćemo tražiti europsko financiranje - kazao je Škorić, prenosi Glas Istre.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.