2 min. čitanja

MILNA 2.0 - Konferencije o nautičkom turizmu i održivosti otoka

MILNA 2.0 - Konferencije o nautičkom turizmu i održivosti otoka
Foto: TZ Milna

Tema su nautički turizam i održivost otoka i maritimne baštine te zelena tranzicija, a sve se održava 13. lipnja 2024., u Milni na otoku Braču. 

Program pod nazivom „MILNA, VALA, LUKA“ započinje 12. lipnja u 18.30 sati, razgledom novootvorenog Interpretacijskog centra maritimne povijesti Milne uz stručno vođenje Margarite Šimat, otvaranje Milnarskog srca Lita uz nastup klapa Partenca i Morbin.

Centar je svečano otvoren krajem ožujka ove godine, te otkriva dugu i bogatu ribarsku tradiciju ovog dijela otoka Brača, ali i otoka u cjelini. U izložbenom dijelu postavljeni su panoi s povijesnim pregledom razvitka brodogradnje u Milni, a u srednišnjem dijelu izloženi su razni uporabni predmeti, dokumenti, oprema s brodova, alati, zapisi i fotografije.

Održivi turizam na otocima daje određenu odgovornost prema cijelom drušvu, pritom čuvajući more, priobalje i okoliš za buduće generacije. Odgovornost potiče sve druge aktere turizma da slijede put održivog poslovanja i razvoja, koriste najsuvremenija tehnološka rješenja, obnovljive izvore energije te na taj način očuvaju more i priobalje.

Život uz more, s morem i od mora od pomorstva, brodogradnje i ribarstva kao suštini otočne i maritimne održivosti, dug je prema naslijeđu i opstanku prostora!

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.