1 min. čitanja

MILIJUNSKI PROJEKT U SUPETRU Gradit će se osnovna škola sa sportskom dvoranom i podzemnom garažom

MILIJUNSKI PROJEKT U SUPETRU Gradit će se osnovna škola sa sportskom dvoranom i podzemnom garažom
Foto: Wikimedia

SUPETAR –

Grad Supetar je izradio idejni projekt te je pripremio sve preduvjete za ishođenje lokacijske dozvole za buduću zgradu OŠ Supetar. Gradonačelnica Supetra Ivana Marković izvijestila je javnost da je osiguran dio zemljišta za buduću zgradu u ukupnoj vrijednosti većoj od 3,5 milijuna kuna.

Osnovna škola Supetar uz tehničku pomoć Razvojne agencije SDŽ i Grada Supetra prijavila je glavni i izvedbeni projekt „Izgradnje osnovne škole sa školskom dvoranom Supetar“ na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ objavljuje se u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Bespovratnim sredstvima u okviru ovoga Poziva sufinancira se do 90% iznosa ukupnih prihvatljivih troškova za pripremu prihvatljive projektno-tehničke dokumentacije.

Prijavljena aktivnost obuhvaća ugovaranje usluge izrade Glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju osnovne škole Supetar sa pripadajućom jednodijelnom dvoranom i podzemnom garažom ukupne bruto površine (BP) 5.600 m2 procijenjene vrijednosti usluge izrade 1.663.567,09 kuna.

Preliminarna procjena predviđenih aktivnosti realizacije projekta je 48 milijuna kuna, a cjelokupni projekt se razvija uz suradnju s osnivačem škole – Splitsko dalmatinskom županijom i Gradom Supetrom.

Prebacivanjem djelovanja osnovne škole Supetar u projektom predviđenu novu zgradu škole sa školskom dvoranom i garažom razvidno je ostvarenje napretku odnosu na postojeće stanje a u skladu s klimatskim i socijalnim ciljevima regionalne i nacionalne strategije razvoja, izvijestila je supetarska gradonačelnica Ivana Marković i dodala:

Ciljane vrijednosti nove matične škole:

– zgrada vrlo visoke razine energetske učinkovitosti

– 20 učionica za cca. 400 učenika (8 + 10 odjeljenja)

– jednosmjenski rad

– jednodijelna dvorana za održavanje nastave tjelesne kulture

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.