3 min. čitanja

Milanović primio plivačicu Dinu Levačić i čestitao joj na ogromnom uspjehu

Milanović primio plivačicu Dinu Levačić i čestitao joj na ogromnom uspjehu
Foto: Ured predsjednika

ZAGREB - Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u srijedu mladu solinsku daljinsku plivačicu Dinu Levačić i njezine roditelje koji su se upravo vratili s Novog Zelanda, gdje je Dina ostvarila senzacionalan uspjeh preplivavši Cookov prolaz, posljednji kanala koji joj je nedostajao u kolekciji  „Oceanovih sedam“.

Time je Dina Levačić postala najmlađa daljinska plivačica svijeta i prva Hrvatica u povijesti koja je završila slavni maraton, na čemu joj je predsjednik Milanović čestitao.

„Oceanovih Sedam“ je izazov u daljinskom plivanju koji se sastoji od preplivavanja sedam prijelaza na otvorenom moru ili sedam plivačkih maratona. Uključuje Sjeverni kanal između Irske i Velike Britanije, La Manche između Velike Britanije i Francuske, Gibraltarska vrata između Španjolske i Afrike, prolaz Tsugaru u Japanu, prolaz Molokaʻi na Havajima, prolaz Catalina u Kaliforniji te Cookov prolaz između Južnog otoka i Sjevernog otoka na Novom Zelandu.

DINA LEVAČIĆ Najmlađa žena u povijesti koja je preplivala “Oceanovih sedam”!
Hrvatska daljinska plivačica Dina Levačić preplivala je 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu, čime je postala 23. osoba u svijetu i prva iz Hrvatske koja je preplivala svih sedam velikih svjetskih maratona koje se skupa nazivaju Oceanovih sedam. Iz skupine Velikih Sedam plivačkih mara…

Dina Levačić i njezini roditelji ispričali su predsjedniku Milanoviću svoja iskustva vezana uz pripreme za daljinsko plivanje i samo preplivavanje sedam spomenutih morskih prijelaza te ga informirali o njenim plivačkim planovima koji uključuju i preplivavanje Jadrana od Visa do Splita.

Razgovarali su i o financiranju Dininih plivačkih pothvata, pri čemu su otkrili kako su većinu troškova snosili sami i uz pomoć sponzora koji su pratili Dinu.

Dina Levačić trenira plivanje od svoje četvrte godine, natječe se od devete godine i na putu koji nimalo nije jednostavan pomagali su joj rijetki sponzori te mala skupina vjernih prijatelja koji podržavaju njene podvige. Najvjerniji među njima su njeni roditelji, majka Željana i otac Mladen.

Osim Dininih roditelja Željane i Mladena Levačića, na susretu s predsjednikom Milanovićem bio je i obiteljski prijatelj Karlo Matić. Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

A.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Dina Levačić planira preplivati Cookov prolaz
Dina Levačić najavila je da će u razdoblju od 14. do 18. ožujka preplivati 23 kilometra širok Cookov prolaz na Novom Zelandu. Iza nje je do sada šest od sedam maratona iz serije ‘Oceans seven’. Pred Dinom Levačić posljednja je prepreka na njenom putu prema cilju, preplivavanju sedam
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.