2 min. čitanja

Marko Polo stigao u Zadar na svečanu proslavu 75. rođendana Jadrolinije

Marko Polo stigao u Zadar na svečanu proslavu 75. rođendana Jadrolinije
Foto: Jadrolinija

ZADAR - Nacionalni linijski brodar, riječka Jadrolinija, večeras u Zadru slavi 75 godina postojanja.

Od 1947. kroz bijelu flotu je prošlo ukupno 185 brodova, dok Jadrolinija trenutačno plovi s 53 broda - s deset katamarana, četiri putnička broda, te 36 trajekata u nacionalnoj i tri u međunarodnoj plovidbi.

Promet putnika u odnosu na prošlu godinu bio je veći za za oko 14 i pol posto, a vozila za 9,3%. Najveći promet bio je prema otocima Braču, Ugljanu, te Krku i Cresu koji imaju vezu za Lošinj.

Večerašnja svečanost održat će se na brodu Marko Polo, koji će biti privezan uz Pozdrav Suncu, a naša Pomorska večer iz Zadra emitirat će se uživo s Jadrolnijina broda.

– Slavljenička, 2022. godina donosi nam dodatnu snagu i poticaj uz koje Jadrolinija optimistično i odlučno plovi prema budućnosti. Težimo izvrsnosti na svim područjima našeg djelovanja – obnova flote modernijim plovilima, ulaganja u zelenu energiju, povećanje učinkovitosti poslovanja kroz digitalizaciju i povećanje zadovoljstva naših putnika razvojem kvalitete usluga. Na svojoj strani imamo 75 godina iskustva i tradicije, uz koje možemo optimistično i odlučno ploviti prema budućnosti – kazao je povodom velike, 75. obljetnice, Predsjednik Uprave Jadrolinije, David Sopta.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Jadrolinija slavi 75. rođendan | | Morski HR
Danas, 20. siječnja 2022. godine, nacionalni brodar Jadrolinija obilježava 75 godina postojanja. Tog je datuma 1947. godine, pod nazivom Jadranska linijska plovidba osnovano brodarsko
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.