1 min. čitanja

Marina u Cresu svečano podigla svoju 23. međunarodnu Plavu zastavu

Marina u Cresu svečano podigla svoju 23. međunarodnu Plavu zastavu
Foto: ACI

CRES – Marina Cres, jedna od najljepših otočnih marina na Jadranu, ove je godine obilježila Svjetski dan zaštite okoliša na najsimboličniji mogući način – svečanim podizanjem još jedne međunarodne Plave zastave. Ovaj globalno prepoznati simbol iznimno odgovornog gospodarenja morem i priobaljem sada se nad ovom marinom vije već 23. godinu za redom te potvrđuje neprekidnu brigu o čistoći mora i okoliša kao jednu od temeljnih vrijednosti najvećeg lanca marina na Mediteranu.

– Plavu zastavu svečano su podigli djelatnica marine Dijana Kruljac i gost marine Rudolf Prosl iz Njemačke, uz nazočnost direktorice Turističke zajednice Cres Željke Stašić, upravitelja lučke uprave Cres Tončija Opatića, lučkog kapetana lučke ispostave Cres Đordana Veškovića te predstavnika Cresanke d.d.

– Plava zastava za nas predstavlja vrhunsku turističku promidžbu, a simbolizira očuvan i siguran okoliš. Uz to, simbolizira i održivi razvoj u turizmu koji se temelji na visokoj kvaliteti usluge, čistoći mora i obale, kao i opremljenosti te uređenosti marine Cres, koja uz navedenu Plavu zastavu ponosno vije i Green Sail zastavu – poručio je Alan Šepuka, direktor marine Cres.

Međunarodna plava zastava je najpriznatiji model ekološkog odgoja, obrazovanja i obavještavanja javnosti koju dodjeljuje Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš (Foundation for Environmental Education – FEE). Priznanje se dodjeljuje samo za jednu sezonu te se zahtjev svake godine mora obnoviti, a uručuje se plažama i marinama koje ispunjavaju niz biranih kriterija u više područja: ekološki odgoj i obrazovanje, informiranje javnosti, kakvoća vode, upravljanje okolišem i sigurnost i kvaliteta usluga.

Ova tradicionalna zbivanja iz godine u godinu okupljaju brojne djelatnike, dobrovoljce iz lokalnih ronilačkih klubova te ostale vrijedne članove zajednice, koji zajedničkim snagama iz podmorja ACI marina izvlače sav otpad koji silom prilika i raznih faktora tamo završi tijekom godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.