1 min. čitanja

Mali rovinjski prirodnjaci prvi na natjecanju "Ostavi utisak, ne otisak!"

Mali rovinjski prirodnjaci prvi na natjecanju "Ostavi utisak, ne otisak!"
Foto: Grad Rovinj

ROVINJ - Nekolicina učenika i učenica petih i šestih razreda rovinjske OŠ Jurja Dobrile pod nazivom “Mali prirodnjaci” izborili su prvo mjesto u kategoriji viših razreda na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost “Ostavi utisak, ne otisak!”.

Radi se o projektu koji se provodi već četiri godine, obrazovno-informativnog je karaktera, a namijenjen je djeci i mladima s ciljem poticanja i motivacije mladih prvenstveno na smanjenje otpada, a onda i njegovu ponovnu uporabu i recikliranje.

Ovi su rovinjski osnovnoškolci uspjeh ostvarili svojim originalnim video uratkom u trajanju od jedne minute, što je bilo zadano natječajem.

U tom su kratkom vremenu iznijeli čitavu problematiku, a kroz uglazbljene hip-hop stihove naveli su kako postupati s otpadom. To su učinili podijeljeni u dvije skupine: s jedne strane oni koji zagađuju okoliš, a s druge strane oni koji štetu popravljaju i odlažu otpad na za to predviđeno mjesto.

Kao nagrada za trud i kreativnost, odnosno osvojeno prvo mjesto, priređeno im je druženje s poznatim influencerom Lucianom Plazibatom.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.