2 min. čitanja

Mala škola udičarenja u Cresu

Mala škola udičarenja u Cresu
Foto: Pixabay

CRES – Mala škola udičarenja za djecu u organizaciji ŠRD  Parangal, započela je s radom u subotu 17. srpnja. Športsko ribolovno društvo Parangal je ujedno i najstarija udruga na otoku Cresu  koja je 30. ožujka ove godine proslavila 65 obljetnicu aktivnog rada. Mala škola udičarenja je društveni  program proveden u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva  u sklopu Programa Aktivni u zajednici uz programsku suradnju i financijsku podršku  Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Sam koncept rada Male škole udičarenja zamišljen je kroz set od četiri predavanja / radionica  u trajanju od sat vremena i završnog Natjecanja u udičarenju. Obzirom na epidemiološku  sliku organiziran je rad u tri grupe po 7 polaznika. Zanimljiva činjenica jest da među  polaznicima imamo 9 djevojčica.

Isto tako smatramo bitnim naglasiti kako polaznici nisu  isključivo djeca s otoka. Među polaznicima imamo Riječana, Zagrepčana ali i polaznika  osnovne škole u Italiji. Prostor za održavanje škole ustupila je Zajednica Talijana iz Cresa.

Na predavanju smo naučili nešto više o ribama našeg porta i škoja. Koje su najčešde ribe u  našem portu, kako ih uloviti, koju ješku najbolje koristiti. Radionice su započele s kratkim  uvodom o potrebi očuvanja mora i podmorja. Polaznici su vrlo brzo shvatili pravila ribolova i  vjerujemo kako de sad prenosti svoja saznanja dalje i postati pravi čuvari bioraznolikosti. Na  radionicama smo fokusirani na učenje vezanja udica.

Na posljednjoj radionici polaznici de  trebati zavezati udicu i pripremiti sav potreban alat za sudjelovanje na Natjecanju u  udičarenju za polaznike Male škole udičarenja. Navedeno Natjecanje bit de ujedno i završni  dio Male škole udičarenja gdje de polaznici imati priliku pokazati naučeno. Po završetku  Natjecanja svi polaznici dobit de uvjerenje o završenoj Maloj školi za udičarenje a najbolji  dobit de i medalje.

Sav materijal za svakog sudionika osiguran od strane ŠRD  Parangala i trgovine ribolovnom opremom Max Fishing iz Cresa. Nema kotizacije za  sudjelovanje. Predavači su domadi ljudi iz Cresa, članovi ŠRD Parangala, redom zaljubljenici u  more, udičarenje i podvodni ribolov.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.