2 min. čitanja

Makarski gradonačelnik nazvao luđakom građanina koji upozorava na devastaciju, evo koji je odgovor dobio

Makarski gradonačelnik nazvao luđakom građanina koji upozorava na devastaciju, evo koji je odgovor dobio
Foto: Facebook / Čitatelj

Premijer Andrej Plenković je u utorak tijekom posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji obišao Makarsku gdje se susreo s tamošnjim gradonačelnikom Jurom Brkanom. Tom se prilikom dogodio incident kad je je Brkan građana koji je upozorio na katastrofalnu devastaciju makarske obale, nazvao luđakom. Goran Vranješ, kojeg je gradonačelnik nazvao luđakom, poručio je kako će, ako treba, protiv njega podnijeti i kaznenu prijavu.

Vranješ je glasno negodovao zbog HDZ-ove politike u gradu te izravno prozvao Plenkovića, a potom kazao:

– Je li Brkanu, hoćeš li još raspodavati gradsku imovinu? – pitao je gradonačelnika.

Osupnuti makarski gradonačelnik Brkan se na to prekrižio, nakon čega su ga novinari pitali da komentira ove kritike.

– Luđaka svugdje ima. To je kritika na razini psihijatrijskog promatranja – rekao Brkan te dodao da bi “trebalo pitati njegovog doktora”.

Novinari nisu bili zadovoljni odgovorom, pa su makarskog gradonačelnika pitali i o kritikama Udruge za održivi razvoj Osejava da se devastiralo pomorsko dobro.

– Udruga Osejava je nezavisna lista koja je osnovana za izbore. Koristi svoju agendu. Imaju pravo pitati, ali trebaju to adresirati na onoga tko je dao koncesiju. Ako postoji prekršaj, sve treba ići po zakonu – rekao je Brkan.

“Ako je to vokabular jednog gradonačelnika, onda znate tko nam vodi grad”

Prozvani Goran Vranješ kojeg je makarski gradonačelnik ovako javno uvrijedio, osim moguće kaznene prijave protiv Brkana, prokomentirao je za Morski HR njegovu izjavu:

– Ako je to vokabular jednog gradonačelnika, onda znate ko nam vodi ovaj grad, i zamislite u kojem smjeru nam ide ovaj turistički grad. Sve je uništeno i devastirano, a on to i dalje podržava i još uz to govori svjesno da je devastiranje problem cijelog Jadrana. Katastrofa! Sami njegovi odgovori daju na znanje da nije u stanju odgovorit na naše prigovore niti stat uz narod! – poručio je Vranješ.

Na pitanje vidi li on problem devastacije obale kazao je da je općeniti problem na cijelom Jadranu.

– U konkretnom primjeru čak ni inspekcijski nadzor nije ustanovio devastaciju obale – rekao je makarski gradonačelnik i komentirao još jednom nevjerojatnim pitanjem; “što znače fotografije prije i poslije?”.

Možda će makarskom gradonačelniku odgovore na pitanja koja, o kojima, kako i sam priznaje, pojma nema, odgonetnuti struka, o čemu smo već pisali;

U prvom članku članovi Podvodno istraživačkog kluba Sveučilišta u Splitu nakon kartiranja podmorja općine Makarska na predjelu plaže Cvitačka/Biloševac u zaključnom znanstvenom radu konstatiraju da je doslovno sve živo uništeno.  U drugome pak Izvanredni profesor dr. sc. Dalibor Carević s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stručnjak za poslove iz područja pomorskog inženjerstva na konkretnim primjerima pojašnjava točno ono što makarski gradonačelnik ne zna – “što znače fotografije prije i poslije”.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Istraživači zaronili i objavili rad: “U podmorju makarske plaže ne postoje vidljivi oblici života!”
ZNANSTVENICI ISTRAŽUJU: U kojoj su mjeri Hrvati već uništili svoju obalu nasipanjem plaža?
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.