1 min. čitanja

Luka Sali zatvara se 15. studenog – Radovi će trajati do kraja 2023. godine

SALI – Luka Sali od 15. studenog bit će zatvorena za pomorski promet zbog kapitalne izgradnje lukobrana u vrijednosti od 90 milijuna kuna.

– Brodska povezanost središta Dugog otoka privremeno će preseliti u Zaglav s kojim će Općina Sali organizirati i plaćati autobusnu liniju koju održava Liburnija. Imat ćemo dva autobusa. Jedan će biti stacioniran u Zaglavu u slučaju veće gužve. U Salima će on imati dvije stanice „ispod škole” i kod „stare uljare” – doznaje 057.info od načelnika općine Zorana Morovića.

Županijska lučka uprava uvela je u posao izvođača radova, slovenski Adriaing i Kali gradnja, istu zajednicu koja vrijedno radi i na obnovi zadarske rive te uređenju Liburnske obale.

Oni su početkom listopada trebali otvoriti i gradilište u Salima, ali još je trajala nautička sezona. Sali su postali veliko nautičko središte i postavlja se pitanje hoće li luka u Salima za njih biti otvorena iduće sezone.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola nije mogao odgovoriti na pitanje hoće li se radovi na izgradnji 141 metara dugog lukobrana i produbljenja gaza mora prekidati tijekom tri ljetna mjeseca.

– To će se vidjeti u organizaciji gradilišta i dinamici radova. Naravno da nam je svima u intresu da luka funkcionira ta tri mjeseca kako za nautičare tako i za javni linijski promet – kazao je Škibola. Izvođači radova tim javnim interesom nisu uvjetovani u ugovoru.

Oni imaju obavezu radove završiti do kraja 2023. godine što je financijski rok za taj EU projekt. Sve što se do tada ne dovrši i plati, ići će na trošak Županijske lučke uprave. EU financijeri daju 85 posto iznosa ugovorenog projekta koji je preko Ministarstva mora prošao pod nazivom Dogradnja gradske luke Sali na Dugom otoku.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U listopadu kreću radovi na dogradnji gradske luke Sali na Dugom otoku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.