2 min. čitanja

Luka Kotor očekuje dobru kruzing sezonu

Luka Kotor očekuje dobru kruzing sezonu
Foto: Unsplash

SVIJET - Tijekom prošle godine u Luku Kotor uplovila su 434 broda za kružna putovanja, a do kraja 2023. očekuje se dolazak njih 459. Osim toga, ulaže se u izgradnju pilona i proširenje marine.

Nakon poslovno neuspješne dvije pandemijske godine, Luka Kotor ponovo je na 'zelenoj grani'. Tijekom prošle godine uplovila su 434 broda za kružna putovanja, a do kraja 2023. godine očekuje se dolazak 459 takvih brodova.

Luka Kotor očekuje da Vlada uskoro potvrdi stav Državne komisije za koncesije i obnovi važeći ugovor o lučkom peljarenju, izjavila je za Radio Crne Gore predsjednica Upravnog odbora Ljiljana Popović Moškov.

Smatra da bi raspisivanje novog natječaja za lučko peljarenje oštetilo Luku Kotor i državni proračun.

Luka Kotor je, kada je riječ o ulascima brodova na kružnim putovanjima u prošloj godini, skoro dostigla rekordnu 2019. godinu, kazala je za emisiju 'Emisija za pomorce' Radija Crne Gore predsjednica Upravnog odbora Popović Moškov.

Uz prioritetnu koncesiju, Luka Kotor ima i ugovor o lučkom peljarenju. Taj akt, potpisan 2020. godine, vrijedi pet godina. Tvrtka Boka pilot & tug boat services žalila se upravnom sudu nakon natječaja za peljarenje. Nakon gotovo dvije godine sud je odlučio da se mora raspisati novi natječaj.

Državna komisija za koncesije izjavila je da je sve urađeno u skladu s pravilima. Popović Moškov smatra da Vlada treba poštovati mišljenje Državne komisije za koncesije, piše Poslovni dnevnik.

- Luka Kotor će do kraja ove godine uložiti u izgradnju pilona i proširenje marine oko milijun eura. Marina će biti gotova do ljetne turističke sezone - najavila je. U Luci Kotor ove godine planiraju i značajnu investiciju, gradit će se marina s mnogo više pristupnih mjesta za jahte.

Buduća marina će imati 162 veza, od kojih 90 za jahte, 44 komunalna – za građane i 28 vezova u parku. Trenutno je u marini dostupno oko 60 mjesta.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Kotor sutra uplovljava mega kruzer – prvi otkako je počela pandemija | | Morski HR
Nakon godinu i pol dana pauze, u crnogorski Kotor sutra uplovljava prvi mega kruzer - 228 metara dug brod Viking Venus kompanije Viking Ocean Cruises. Velika je to vijest za crnogorski turizam
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.