2 min. čitanja

Lucija Alfier je uspješna glumica koja ipak najviše voli na svom Zlarinu ići na lignje!

Lucija Alfier je uspješna glumica koja ipak najviše voli na svom Zlarinu ići na lignje!
Foto: Screenshot/Instagram(lucijaalfier)

- Obožavam ići na lignje i samo postojati, gledati to more ispred sebe - otkrila je Lucija u razgovoru za ŠibenikIn.

Kada se ne bavi probama i predstavama te užurbanim glumačkim tempom, Lucija Alfier najviše voli pobjeći na "otok sreće" - Zlarin, gdje se pronašla u lignjolovu koji joj je prilično prirastao srcu.

Za one koji još ne znaju, Lucija je 26-godišnjakinja koja je završila Akademiju u Zagrebu, nakon čega radi kao freelance glumica na kazališnim daskama, u filmovima, reklamama i glazbenim spotovima. Trenutno su u tijeku čitaće probe u šibenskom kazalištu za ‘Antigonu’ u režiji i dramaturgiji Jasmina Novljakovića u kojoj igra upravo Antigonu. Dakle, živi kako bi se reklo, punim plućima, ali je i svjesna onim malih, često zanemarenih, ali itekako bitnih stvari koje život čine toliko lijepim. More je svakako jedna od tih "stvari" u koje je itekako zaljubljena i kojemu se kad god može rado vraća, jer more te puni jednom posebnom energijom na koju se brzo navikneš i od koje se teško odvajaš.

- Trudim se u poslu i životu pronaći zlatnu sredinu. Ne želim biti krajnost, u smislu da sam samo u sapunicama ili da samo igram dramu. Želim i eksperimentalni teatar i recitacije, ali i snimiti reklamu. Ne želim da me pojede taj svijet, Zagreb, da  se moram svaki dan sređivati. Zato se vraćam Zlarinu, tu mogu tri dana biti u, eto, ribarskom odijelu - otkriva Lucija koja je razvila i posebnu ljubav prema lignjolovu.

- Obožavam ići na lignje i samo postojati, gledati to more ispred sebe, to mi je najveća relaksacija. Lignje su me naučile puno toga. Među pravim lignjašima govori se da strpljenje lovi lignju, i to stvarno je tako. Nema pravila, baš kao u životu ili  glumi. Jedan dan ćeš ulovit jednu lignju, sutra pet, preksutra nijednu, a pripremio si se jednako dobro, išao u isto vrijeme i došao na isto mjesto. Ipak, more ti je taj dan dalo nešto drugo - navodi dalje mlada glumica koja to nešto itekako zna cijeniti i preporučuje svima.

Kad je na otoku, kaže, shvati koliko je slobodna i sve brige nestaju,a lignjolov ju je kaže naučio i nekoliko stvari o glumi. Konkretno naučio ju je kako biti konkretan i fokusirati se na jednu stvar, bio to peškafondo ili linija teksta koju treba savršeno "odraditi".

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.