2 min. čitanja

Lovio lignje pa ulovio 'podmorsku elektrocentralu'

Lovio lignje pa ulovio 'podmorsku elektrocentralu'
Foto: Unsplash / Ilustracija

ZADAR - Loveći lignje doživio je iznenađenje - ulovio je podmorsku elektrocentralu! Iako se u lovu liganja, a posebno sipa, drhtulja povremeno nađe na skosavici, ovom je Zadraninu ovo bio prvi takav ulov.

Ivo Jelenić iz Zadra, član grupe ljubitelja lignjolova 'Eging Zadar', loveći lignje ulovio je podmorsku elektrocentralu. Iako se u lovu liganja, a posebno sipa, drhtulja povremeno nađe na skosavici, njemu je ovo bio prvi takav ulov.

Ispričao je da je popodne, umjesto valjanja po kauču, odlučio provesti na zraku uz klasičan eging. Kaže da je to jednostavna, opuštajuća i njemu vrlo draga disciplina lova lignji s obale.

- Dolazim na odabranu poziciju, slažem štap, odabirem boju skose i zabacim. Dok čekam da sistem dotakne dno, polako brojim. Kad vidim da se upredenica opusti skosnem 2-3 puta pa ponovo pustim. I tako dok nešto ne ulovim ili ne privučem do kraja - rekao je Ivo za Novi List. Vrijeme je prolazilo i ništa se nije događalo sve do 17:30.

- Čekao sam da skosa dotakne dno nakon čega  skosnem uobičajeno, jedan, dva, tri i malo sačekam. Skosavica ponovo dotiče dno, ja skosnem, a štap ostane svinut. Prva pomisao mi je bila da mi je skosa zapela za dno. U sljedećem trenutku mi se štap ispravlja, ja vučem sebi, štap se jako svija - opisuje.

Nakon što je privukao, imao je što i vidjeti - na skosavicu je ulovio drhtulju!

Pokušao ju je osloboditi sa skosavice dok je još bila u moru, ali nije uspio. Na kraju ju je dignuo, pažljivo oslobodio i praktički neozlijeđenu vratio u more.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Ribar s Orebića ulovio rijetku grdosiju s dna mora od 2,25 m: “Njoj klimatske promjene ne smetaju, a zubi ima i previše!”
OREBIĆ - Umirovljeni kapetan i strastveni ribar iz Orebića, Davorin Krističević ulovio je rijetku životinju koja živi ne na dnu, već u morskom dnu. Riječ je o zmiji zubuši (Ophisurus serpens) dužine 225 cm, težina skoro 2 i pol kila, ulovljena mrežom nedaleko Borja na dubini od 45 metara. No
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.