1 min. čitanja

Splitska policija pita građane: "Gdje je najbolje hvatati pijane i drogirane vozače?"

Splitska policija pita građane: "Gdje je najbolje hvatati pijane i drogirane vozače?"
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2023.godinu na području država članica Europske unije održat će se pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, pa tako i na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske dana 17. lipnja od 07,00 sati do 18. lipnja 07,00 sati i to na odabranim lokacijama.

Provođenje nadzora predviđeno je na način da se odredi što je veći broj promjenjivih lokacija, u čiji se odabir kao i prethodnih godina mogu uključiti i sami građani sa svojim prijedlozima.

- Stoga, pozivamo građane da se uključe u provedbu akcije na način da nam predlože lokacije, odnosno mjesta na kojima bi tijekom akcije policijski službenici trebali obavljati nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga - poručuju iz PU splitsko dalmatinske.

Predložene lokacije trebale bi biti one za koje se smatra da na njima vozači sudjeluju u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga, a nadzor se provodi u cilju smanjenja prometnih nesreća i povećanja sigurnosti u prometu. Prijedloge s naznakom „Prijedlog lokacije nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga“, građani mogu dostaviti do 10. lipnja putem mail-a na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr i putem telefaksa na broj 021/307-399.

Svi pristigli prijedlozi građana bit će analizirani, nakon čega će biti izabrane lokacije pogodne za akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Cilj akcije je unaprijediti stanje sigurnosti prometa na cestama.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.