2 min. čitanja

Ljetovanje u Crnoj Gori daleko jeftinije nego u Hrvatskoj

Ljetovanje u Crnoj Gori daleko jeftinije nego u Hrvatskoj
Foto: Pixabay

Za one koji planiraju ovo ljeto provesti u Crnoj Gori, iz Nacionalne turističke organizacije naveli su za Novu.rs cijene smještaja u najpopularnijim turističkim centrima na obali.

Iako dijele isto more i vrlo sličan izgled obale, ljetovanje u susjednoj Crnoj Gori daleko je jeftinije nego na domaćem terenu, odnosno u Hrvatskoj. Cijena noćenja u hotelu s doručkom, ovisno o kategoriji, u ljetnoj sezoni kreće se već od 20 eura u Baru i Ulcinju, 22 eura u Herceg Novom, 30 eura u Tivtu i Budvi, do 50 eura u Kotoru. Mnogi hoteli pružaju brojne pogodnosti, pa između ostalog, i popuste za djecu do 14 godina, besplatan boravak za djecu do četiri godine, popuste prema dužini rezervacije, poručuju iz crnogorske Nacionalne turističke organizacije, prenosi N1.

Povoljan je, kažu, i privatni smještaj koji se kreće od 8 eura za noć u Herceg Novom do 20 eura u Kotoru.

Iz rečenog se vrlo lako može zaključiti kako si prosječan hrvatski građanin bez puno muke može priuštiti tjedan dana odmora u Crnoj Gori, gdje se 6 noćenja za dvije osobe u privatnom smještaju može pronaći za cijenu već od 1500 do oko 3500 kuna.

U Hrvatskoj su te cifre daleko veće. Prema onome što smo vidjeli na starnici Booking.com, ako bismo idući tjedan željeli otići primjerice bilo gdje u Dalmaciji u privatni smještaj, cijena za 6 noćenja za dvije osobe rijetko gdje se može naći za manje od 2000 kuna. I to je uglavnom riječ o apartmanima koji su udaljeni od mora i nemaju vanjski bazen.

No nađe se tu i tamo iznimka na našoj obali koja potvrđuje pravilo pa smo tako naletjeli čak na ponudu od 6 noćenja za dvije osobe po cijeni od 1800 kuna. Riječ je o jednom mjestu na otoku Korčuli, što nas je iznenadilo budući da je Korčula ove godine hit destinacija nakon što je proglašena petim najljepšim otokom na svijetu.

Nađe se na stranici Booking.com i jeftinijih smještaja uz hrvatsku obalu – za manje od tisuću kuna dvije odrasle osobe mogu kampirati tjedan dana u dalmatinskom zaleđu, a za taj iznos mogu provesti 6 noći i u studio apartmanu, u istoj sobi sa 7 drugih osoba koje dijele zajedničku kupaonicu. Pa tko voli neka izvoli.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.