3 min. čitanja

LJETNO ŠTIVO Što ovog ljeta čitaju Marko Livaja, Marijan Budimir i Vesna Dragojević?

LJETNO ŠTIVO Što ovog ljeta čitaju Marko Livaja, Marijan Budimir i Vesna Dragojević?
Foto: PR

Roman „Ljubavna pjesma“, hvaranina Ante Jeličića Belece inspiriran je glazbom i ostavštinom Olivera Dragojevića.

Uživamo u ljetu, a osim što smo u potrazi za osvježenjem, zabavom ili mirom, zasigurno ćemo ponešto vremena odvojiti za dobru knjigu.

Roman Ljubavna pjesma, autora Ante Jeličića Belece romantična je dalmatinska razglednica koja komunicira s globalnom publikom, inspiriran glazbom Olivera Dragojevića, posveta je Splitu, otocima i Dalmaciji, u kojem ima svega onoga što Dalmacija ima u svojoj krvi, Hajduka, bivše Jugoplastike, Splita, otoka, mora... Gibonnija, Daleka obale, Popadića, Dina Dvornika...

Uz „Ljubavnu pjesmu“ uživat ćemo u svakom trenutku ljeta. Ljubavna pjesma je treći roman svestranog hvaranina koji se bavi pisanjem, sportom i turizmom, a u svojoj 26. godini postao najmlađi izbornik rukometne reprezentacije Australije, čime je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Mjesto radnje je Death Valley, California. Bud Bulin preživljava pjevajući i svirajući u zadimljenim klubovima.Tajanstven i zatvoren, Bud otkriva da je iz Dalmacije samo onima koji razumiju Oliverove pjesme u kojima je ispričan cijeli Budov život – nevjerna ljubav, radost očinstva, a zatim nemogućnost njegova ostvarenja i neugasla ljubavna bol.

Dalmacija u srcu, galebovi, sunce, more, nostalgija i Oliverovi refreni prate Buda kroz njegovu američku potragu za unutarnjim mirom i mjestom pod suncem. U svijetu koji ga ne razumije, Bud traži svoju pjesmu, rezonancu sa svojim osjećajima, a potraga ga vodi u susrete s ljudima koji daju odgovore i vode do samospoznaje.

 Dalmacija, more i otoci vječna inspiracija


"Ljubavna pjesma" štivo je za sve generacije, kako one mlade, tako i one zlatne dobi. Mnogi, pogotovo oni iz Dalmacije, lako bi se mogli pronaći u glavnom liku romana, osobito oni koji su okusili život u tuđini.

Roman će vas natjerati da odmah poželite biti na moru, uživati u vožnji brodom, šetati na rivi ili piti kavu na dalmatinskom suncu.

Na promociji knjige u Splitu i Zagrebu pojavila su se mnoga poznata lica, među njima Vesna Dragojević sa sinom Dinom, Marijan Budimir, trener Hajdukovih juniora, popularni glumci Filip Juričić, Pere Eranović te mnogi drugi.

Okupljenima je Oliverove stihove izveo Dino Petrić, bivši natjecatelj "The Voicea" i Antin rođak s Hvara.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.