2 min. čitanja

Ližnjanci dobili ribarnicu

Ližnjanci dobili ribarnicu
Foto: Unsplash

ISTRA - Kontejner površine 15 četvornih metara smješten je uz samo more, kompletno opremljen te spreman za uporabu. Međutim, prodaja kreće od proljeća, najavio je korisnik objekta.

Posljednjega dana veljače u Ližnjanu je svečano otvorena ribarnica pa uskoro mještani i turisti više neće morati odlaziti u Pulu po ribu. Simon Cukon iz medulinskog obrta Nebeski koji je korisnik ribarnice, najavio je početak prodaje u proljeće.

Objekt uključuje: ledomat, spremnik za led, automatski filter za omekšavanje vode, inox stol, slavina s nožnim pogonom, senzorska slavina, sifon, zatvoreni viseći ormar, rashladni ormar, zamrzivač, 2 rashladne vitrine za ribu, viseća vaga, stol i sve to u 15 četvornih metara.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo u okviru mjere 3.4.2. 'Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture' Lokalne akcijske strategije u ribarstvu 'Istarska batana' za razdoblje 2104.-2020.

Projektom se težilo jačanju korištenja prednosti koje se odnose na okoliš i ublažavanje učinaka klimatskih promjena u ribarstvenim i akvakulturnim područjima.

Kroz edukacijske aktivnosti promicat će se ribarstvenu, akvakulturnu i pomorsku kulturnu baštinu uključenog područja te jačati uloga ribarstvenih zajednica u lokalnom razvoju i upravljanju lokalnim resursima te pomorskim aktivnostima.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Europskim sredstvima napravili modernu ribarnicu | | Morski HR
POREČ - Stanovnici i gosti grada Poreča od sada će po ribu ići u novouređenu, suvremeno opremljenu ribarnicu u čiju obnovu je uloženo više od 1,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Radovi na

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.