2 min. čitanja

LIJEPA NAŠA POKIDANA Na odmorištu Krka zastave izgledaju užasno, a odgovorni kažu: "Kriva je bura!"

LIJEPA NAŠA POKIDANA Na odmorištu Krka zastave izgledaju užasno, a odgovorni kažu: "Kriva je bura!"
Foto: Čitatelj

Jedan nam se čitatelj javio i požalio kako ga je zabolio i zasmetao izgled zastava na odmorištu autoceste A1 Krka, odmah iznad Skradina, a treba reći da je ovakvo stanje i zakonski kažnjivo!

- Poštovani, evo jutros svratim na odmorište Krka i nakon okrijepe iziđem iz objekta te vidim dvije zastave Lijepe naše. Zapelo za oko stanje istih koje su izgledale otužno na pola iskidane. Obratim se djelatnici objekta i zamolim je da kaže nadređenima da ih zamjene, a ona mi kaže kako nije za to plaćena, požalio nam se Stipe.

Kako bismo saznali nešto više, razveselili Stipu i poštovali Zakon o zastavi i grbu RH, okrenuli smo broj telefona spornog odmorišta i tamo dobili jednu od djelatnica od koje smo zatražili broj voditelja.

Ubrzo nam se javio i voditelj Tin Petrović koji nam je žustro pojasnio kako je upoznat s problemom i radi na rješavanju istog i kako je za sve kriva - bura!

- Svaki mjesec mijenjamo po dvije zastave i koristimo samo najbolje materijale, ali bura ih svaki mjesec pokida. Probajte ih doma staviti pa vidite što će im se dogoditi! Imamo i jednu veliku zastavu koju stavljamo za Dan državnosti, pazimo mi na te stvari - kaže voditelj Petrović koji je usput pomalo uvrijeđeno istaknuo i kako nisu oni iz Kistanja, možda aludirajući na činjenicu da u tom, 3 kilometra udaljenom mjestu, živi određeni broj građana neke druge nacionalnosti.

Foto: Čitatelj

Teško je dokučiti o kakvoj jakoj buri voditelj priča jer posljednjih je dana jako jedino jugo, no eto, nek mu bude. Nadamo se da zastave zaista mijenja toliko često koliko i tvrdi.

Bilo kako bilo, ne promijene li voditelj Petrović i njegov tim uskoro pokidane zastave, neovisno o nacionalnoj pripadnosti, po članku 5. Zakona o zastavi i grbu RH, izlažu se novčanoj kazni.

Samo nije jasno u kojoj bi točno valuti bili kažnjeni s obzirom na to da Zakon koji datira iz 1993. godine za isticanje poderanih zastava na javnim mjestima propisuje plaćanje kazne u dinarima i markama, pa je i kune preskočio. Eto koliko je i državi stalo do grba i zastave...

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.