2 min. čitanja

Lifteri za osobe s invaliditetom na tri plaže u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Lifteri za osobe s invaliditetom na tri plaže u Dubrovačko-neretvanskoj županiji
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – Tri plaže u Dubrovačko-neretvanskoj županiji opremljene su lifterima za osobe s invaliditetom. Isti su nabavljeni u sklopu projekta MIMOSA.

Osobe s invaliditetom od ove sezone lakše će moći ulaziti u more na plažama u Orebiću, Slanome i Moluntu. Lifteri su postavljeni u suradnji s jedinicama lokalne samouprave kako bi se olakšao pristup moru osobama s invaliditetom i teško pokretljivim osobama. Ukupna vrijednost triju liftera postavljenih na području općina Orebić, Konavle i Župa Dubrovačka je 300 tisuća kuna.

Foto: DNŽ
Foto: DNŽ

U sklopu europskog projekta MIMOSA, početkom ove godine dva liftera postavljena su i na području Općine Dubrovačko primorje te Grada Korčule.

Projekt MIMOSA provodi se u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, a njegov je osnovni cilj poboljšanje kvalitete, sigurnosti i ekološke održivosti prijevoznih usluga u obalnom prometu promicanjem multimodalnosti i povezivanjem više oblika prometa u području provedbe programa, ali i podizanje svijesti građana i turista o suvremenim i ekološki prihvatljivim rješenjima.

Dubrovačko-neretvanska županija za realizaciju projektnih aktivnosti raspolaže s 369.735,00 eura, a projektne aktivnosti će se realizirati do kraja 2022. godine. U sklopu projekta u izradi je i web stranica za cikloturizam na području Županije, a u tijeku su i radovi na uređenju ciklo pointa (središta) u Popovićima koje će biti opremljeno opremom za bicikliste. Također, na 19 lokacija unutar županije u planu je instalacija 19 bike servis setova i 20 novih parking stalaka za bicikle.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.