2 min. čitanja

LGBT populacija odabrala Split kao najdestinaciju: "Splićani nas najviše vole, a imaju i najbolju gay plažu!"

LGBT populacija odabrala Split kao najdestinaciju: "Splićani nas najviše vole, a imaju i najbolju gay plažu!"
Foto: Pexels

SPLIT - Sve veći broj pripadnika LGBT zajednice Hrvatsku ističu kao destinaciju u kojoj se osjećaju dobro, bez obzira na društvene norme koje kod nas baš i nisu u potpunosti kao na zapadu Europe.

Od svih hrvatskih destinacija, Split je mjesto gdje ćete pronaći najviše gay turista! Split je jedan od hrvatskih gradova koji najviše vole homoseksualce zajedno s Dubrovnikom i Zagrebom, piše promicatelj Louis, autor bloga Wolfy na kojem želi pružiti autentične, lokalne informacije o gay putovanjima na koje se pripadnici LGBT zajednice mogu osloniti.

Iako Hrvatskoj u cjelini ne odgovara homoseksualnost u odnosu na ostatak Europe, to ne sprječava gomile gay turista da je svake godine posjećuju, piše Louis.

Ogroman broj međunarodnih turista raspršuje svako anti-LGBT raspoloženje koje biste mogli pronaći. Definitivno sam uživao u ovom divnom gradu. Mnogi barovi i lokacije za razgledavanje ispunjeni su pretežno turistima, tako da se sigurno nećete osjećati neugodno ili neumjesno.

Gay putovanja u Hrvatskoj obično počinju ili završavaju u Splitu, jer je to početna točka za mnoge koji putuju do spektakularnih otoka ove zemlje. Hrvatski gradovi sve se više brendiraju kao top gay destinacije za odmor, a Split je bez sumnje postao glavno svjetsko žarište gay putovanja!

U nastavku Louis svoje pratitelje upoznaje s najboljim smještajnim kapacitetima, te mjestima koja preporučuje gay ekipi, ali i jedrenju za gay jedriličare. No svakako u oko upada i nešto, za što vjerojatno i malo Splićana zna...

Splitska gay plaža: Najbolja gay plaža u Hrvatskoj

Gay plaža u Splitu nalazi se u blizini plaže Kašjuni, zapadno od starog grada Splita. To je jedna od najboljih gay plaža u Hrvatskoj. Čisto je, mirno i privatno.

Da biste došli tamo, zaputite se na plažu Kašjuni, a zatim počnite hodati prema zapadu. Kako idete prema naprijed, naći ćete na sve veći broj homoseksualaca, a zatim, nešto zapadnije, potpuno golišavu plažu.

- Nosite neke od svojih najboljih seksi kupaćih kostima ako zaista želite privući malo pažnje - preporučuje Louis i dodaje da se i lokalni gay Hrvati obično druže na plaži Kašjuni tijekom toplijih mjeseci.  

Je li Split siguran za gay putnike?

Gay putnici u Splitu trebali bi biti oprezni iz nekoliko razloga. Iako je Hrvatska dio Europske unije i popularna je destinacija za gay putovanja, među nekim građanima još uvijek postoji zastrašujuće anti-LGBT raspoloženje.

Jedan od dva homofobna scenarija kojima sam svjedočio u Hrvatskoj bio je u Splitu. Gay par koji je bio dio moje grupe prijatelja tijekom jedrenja pokazivao je malu količinu naklonosti u jednom od restorana.

Došla im je konobarica i objasnila da se ne smiju ljubiti. To je iznenadilo sve, koji su ubrzo otišli. Bilo je to obeshrabrujuće za doživjeti.

Po mom mišljenju, ovaj incident vas ne bi trebao odvratiti od posjeta Splitu ili bilo gdje drugdje u Hrvatskoj. Izolirani incidenti poput ovog mogu se dogoditi bilo gdje. Mnogi Hrvati zapravo podržavaju homoseksualnost i jednaka prava za LGBT zajednicu - poručuje između ostalog Louis.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.