3 min. čitanja

Kvarnerski otoci očarali njemački TV produkcijski tim

Kvarnerski otoci očarali njemački TV produkcijski tim
Foto: Pointers Hrvatska

KRK/CRES/LOŠINJ/RAB – Kako bi što bolje privukli turiste s njemačkog govorno područja u nadolazećem glavnom dijelu  turističke sezone, kvarnerski otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab prišli su  zajedničkoj promociji snimanjem tv reportaže Kvarner Inseln.

Reportaža u trajanju od 22 minute  snimala od 28. travnja  do 6. svibnja 2021. godine, a prikazivat će se sredinom lipnja 2021. godine . Kroz minimalno 30 emitiranja putem mnogobrojnih kanala i tv postaja njemačkog  govornog područja priču o Kvarnerskim otocima očekuje višemilijunska  gledanost. Projekt je  rezultat  suradnje  produkcije Blue Planet Berlin u koprodukciji s Pointers Travel iz Hrvatske.

Foto: Pointers Hrvatska

Svaki će otok kroz petominutnu prezentaciju predstaviti svoju turističku ponudu. Kroz prikaz  posebnosti svake destinacije, od kulture, prirode, aktivnosti, kulinarstva. Kroz emisiju vodi  glumac, Oliver Hörner.

Snimanje je započelo na otoku Krku gdje  je snimateljska ekipa  imali prilike posjetiti turistička mjesta, kao i znamenita  kulturna središta   Jurandvor (Bašćanska ploča ) i  Košljun, degustirati vrbničko vino,  otočne specijalitete, isprobati ljekovito blato u uvali Soline, posjetiti spilju Biserujku, te   šetnjom po otočnim  pješačkim stazama i vožnjom e biciklima  uživati u prekrasnim krčkim  vidicima.

Foto: Pointers Hrvatska

Na Cresu su obišli plažu Sveti Ivan u mjestu Lubenice koja je proglašena jednom od najljepših plaža na svijetu, Vransko jezero, eko centar Beli – oporavilište za bjeloglave supove  te su kušali poznatu cresku janjetinu. Nisu zaobišli ni grad Cres, a ni mjestašce Valun, gdje su uživali u ribljim specijalitetima.

Prilog o Lošinju, otoku vitalnosti, kreće snimanjem prelaska mosta koji spaja otoke Cres i Lošinj, a nastavlja se kroz prikaz panoramskog pogleda s planine Osoršćice s koje se vide ostala manja mjesta na otoku te kvarnerski otoci. Od ostalih atrakcija i lokaliteta istaknuti su Muzej Apoksiomena, tematski vidikovac Providenca, Miomirisni otočni vrt te Lošinjski loger Nerezinac kojim je tv ekipa isplovila uz zalazak sunca. U Velom Lošinju su išli u potragu za dupinima/Dolphin Watching Tour te kušali riblje delicije netom ulovljene iz mora.

S Lošinja brodom odlaze do Raba gdje snimaju prepoznatljivu vizuru gradske jezgre, koju čine četiri zvonika, s kojima Rab nalikuje jedrenjaku s četiri jarbola. Obilaze poznate rapske pješčane plaže, rapske samostreličare i kušaju poznati kvarnerski škamp te hobotnicu ispod peke, ali i jedinstvenu Rabsku tortu, u čijem pripremanju su čak i sudjelovali.

Foto: Pointers Hrvatska

– Ovo je prvi put da sam posjetio Kvarnerski zaljev i moram reći da sam vrlo impresioniran ljepotom otoka. Bez obzira na to je li riječ o Lošinju, Rabu, Krku ili Cresu, sva četiri otoka su me potpuno oduševila svojim prekrasnim krajolicima i obalom. Kao i uvijek u Hrvatskoj, ovdje sam sreo srdačne ljude koji su me zaista oduševili. U svakom ću slučaju doći ponovno! – izjavio je poznati glumac, Oliver Hörner.

Njemačko emitivno tržište je izuzetno važno za Kvarnerske otoke – s udjelima od 21 do 36 % prvi su gosti na otocima s više od  625.000 dolazaka i 3.252.000 ostvarenih noćenja.

Zdravko Kleva

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.