1 min. čitanja

Kvarnerski otoci kao biciklistička kulisa - Startalo 9. izdanje biciklističke utrke 4Islands MTB Croatia

Kvarnerski otoci kao biciklistička kulisa  - Startalo 9. izdanje biciklističke utrke 4Islands MTB Croatia
Foto: Visit Cres / Facebook

Kvarnerski otoci Krk, Cres, Lošinj i Rab ponovno su domaćini spektakularne brdsko biciklističke utrke, duge 272 kilometra uz 6210 metara uspona. Sudjeluje 400 natjecatelja u 200 timova iz više od 40 zemalja, startali su u srijedu 17. travnja iz Baške, a završnica je u subotu 20. travnja na Rabu.

Tijekom pet dana biciklisti će odvoziti zahtjevna 272 kilometra po brdskim stazama kvarnerskih otoka, uz poglede na jedinstvene otočke krajolike. Startali su u srijedu u 9 sati iz Baške, a prva krčka etapa staze duga je 72 kilometra, s 1.530 metara uspona, javlja Radio Rijeka.

Biciklisti iz Baške idu do Mjesečevog platoa pa do Vrbnika i natrag do Baške, rekla je direktorica TZ Općine Baška Ivana Topić te istaknula da sudionike utrke, njih 400, prati još toliko ljudi, članova njihovih timova te prijatelja. Borave u hotelima i na čak šest brodova KatarinaLinea, kojima će nakon završetka krčke etape otploviti za Cres.

Budući da 4 Islands, putovanje kroz prirodne ljepote i kulturnu baštinu Kvarnera, ima i prestižno priznanje biti dijelom serije Epic, pod okriljem Ironman Groupa, naglašen je status utrke kao vrhunskog natjecanja u brdskom biciklizmu.

Biciklisti su stigli iz čak 40 zemalja svijeta, a odlična informacija je da se mnogi sudionici vraćaju po proljetnu dozu otočkog adrenalina. 

U Baški ih je, nakon kiše i bure, u srijedu ispratilo sunce uz vedrinu i izvrsnu vidljivost, što znači da će fotografije biti odlične, rekla je Topić i najavila brojna predsezonska događanja.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.