1 min. čitanja

Kvadrat u Privlaci skuplji nego onaj u Tokiju!

Kvadrat u Privlaci skuplji nego onaj u Tokiju!
Foto: Screenshot/Facebook

Privlaka kraj Zadra nekad je bila ribarsko mjesto s nekoliko tisuća stanovnika, a danas je mjesto u kojem se cijene kvadrata penju i do 5 tisuća eura.

Tako u jednoj zgodnoj komparaciji eZadar piše kako će vas stan u Tokiju doći 3,5 do 4 tisuće dolara po kvadratu. U malom mjestu kraj Zadra, okruženom pješčanim uvalama, ulaganje u nekretninu doći će vas vjerojatno i skuplje. Pogotovo ako poželite uživati u magičnim zalascima sunca.

Cijena apartmana u Privlaci kreće se po metru kvadratnom kreće se od 2 i pol tisuće eura do 5 tisuća eura. Za očekivati je da u prvom redu do mora cijena bude na gornjoj granici.

Polovicu ekskluzivnih nekretnina u nekoć ribarskom mjestu, koje ima manje od 3 tisuće stalnih stanovnika, kupuju stranci, a česti su kupci i bogati mjesni iseljenici.

Kuća na samoj pješčanoj plaži i pored Virskog mosta procijenjena je na milijun eura, a druga s pogledom na cijelu uvalu i jacuzzijima na krovnoj terasi i na milijun i 250 tisuća eura.

Zemljišta se kreću od 100 do 700 eura po kvadratu, pa se gradi i za stanovanje, ne samo kao ulaganje u turistički najam.

Susjedni Vir i Nin imaju jako malo neizgrađenih građevinskih zona, a 20 kilometara udaljeni Zadar obara svoje rekorde. Kvadratni metar apartmana kreću se od 3 do čak 10 tisuća eura.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.