2 min. čitanja

KRUZERSKI TURIZAM: Ove godine rekordi neće biti oboreni, ali hoće 2024.

KRUZERSKI TURIZAM: Ove godine rekordi neće biti oboreni, ali hoće 2024.
Foto: Morski HR

ZADAR - Lučka uprava Zadar najavila je novu sezonu kružnih putovanja u kojoj će biti 158 uplovljavanja malih i velikih putničkih brodova na kružnim putovanjima.

Iako broj brodova na kružnim putovanjima nije značajno veći u odnosu na prošlu godinu, očekuje se povećanje broja putnika, s obzirom na to da je prošle godine zbog korona virusa došlo do ograničenja kapaciteta brodova.

Mali kruzeri Athena i Arethusa, koji su u posezoni dolazili tjedno, od sada će tijekom sezone biti vezani u Gradskoj luci - ukupno 20 uplovljavanja, a u Zadru će biti po dva dana.

Prvi veliki kruzer Viking Sky sezonu će otvoriti 31. ožujka pristajanjem uz Morske orgulje, a posljednji veliki kruzer najavljen je 6. studenog, kada Silver Moon uplovljava u Gaženicu.

Kapital među najavljenim brodovima, od kojih će neki po prvi put doći u Zadar, svakako je norveška Getawa. Kruzer tog imena trebao bi Zadarskim kanalom zaploviti prema Gaženici 5. srpnja. S dužinom od 326 metara neće premašiti rekorderku Gaženicu u koju je MSC Fantasia uplovila prošle godine, ukupne duljine 333,33 metra s 18 paluba visine 67 metara.

Prema objavljenom itinereru, ove sezone neće biti niti pet kruzera u jednom danu, što je imalo medijskog odjeka za zadarski kruzing turizam. U sezoni će tri broda uploviti četiri puta. Tvrtke biraju žele li se vezati za Morske orgulje, u Kanalu ili Gaženici, gdje će prema sadašnjem rasporedu biti 73 veza.

Nije isključeno da će doći još koji kruzer, a neki i otpasti. U svakom slučaju, Lučka uprava već sada gleda u 2024. godinu kada bi, prema najavi ravnatelja Željka Kneževića, Zadar bio destinacija s 217 uplovljavanja malih, srednjih i mega kruzera, što bi bio pravi rekord, piše 057info.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Nova virtualna šetnja putničkom lukom Gaženica
Lučka uprava Zadar izradila je novu virtualnu šetnju putničkom lukom Gaženica te je ista ovog tjedna objavljena na službenim web stranicama. U odnosu na prethodnu verziju koja je napravljena 2019. godine, novom virtualnom šetnjom moguće je vidjeti obalne zidove i zaštitu nasipa, čiji su rad…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.