1 min. čitanja

KRIVA JE ŽELJEZNICA Luka Rijeka lani je imala manji promet, ali veću dobit

KRIVA JE ŽELJEZNICA Luka Rijeka lani je imala manji promet, ali veću dobit
Foto: Luka Rijeka

RIJEKA – Luka Rijeka d.d. u prošloj je godini ostvarila ukupan promet od dva milijuna i 252,8 tisuća tona tereta, što je sedam posto manje nego u 2020. godini, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze, u izvješću o poslovanju tvrtke u prošloj godini.

Ukupni prihodi Luke Rijeka d.d. u prošloj su godini iznosili 197.176.497 kuna, dok su rashodi bili 192.811.567, uz dobit prije oporezivanja u iznosu od 4.364.930 kuna. Time je Luka Rijeka, unatoč manjem prometu nego u prethodnoj godini, ostvarila deset milijuna veće prihode, uz pozitivan rezultat, za razliku od 2020. godine koju je tvrtka završila s minusom od tri i pol milijuna kuna, piše Novi list.

Predsjednik uprave Luke Rijeka, Duško Grabovac, zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

– Iza nas je teška godina, u kojoj smo otežano poslovali zbog provedbe CEF projekata na rekonstrukciji i unapređenju infrastrukture u riječkom i bakarskom lučkom bazenu. Unatoč opsežnim građevinskim radovima, imali smo rast generalnog tereta u riječkom bazenu, ali je istodobno smanjen promet rasutih tereta u Bakru.
Do pada je došlo prvenstveno uslijed nedostatka kapaciteta na željeznici, odnosno u HŽ Cargu, za prijevoz rasutih tereta od terminala prema krajnjem kupcu, kao i smanjenog kapaciteta pruge i graničnog prijelaza s Mađarskom, zbog radova, pa smo bili primorani odbiti dio teretarekao je Grabovac.

Marinko Glavan

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.