1 min. čitanja

KRIMINAL U ZADRU Dvojac u muljanju s nekretninama napravio štetu veću od 59 milijuna kuna!

KRIMINAL U ZADRU Dvojac u muljanju s nekretninama napravio štetu veću od 59 milijuna kuna!

ZADAR – Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s državnim odvjetništvom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom i 58-godišnjakinjom koje se sumnjiči za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Naime, 60-godišnjak se sumnjiči da je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi kao direktor trgovačkog društva, a bez prethodne suglasnosti skupštine tog društva, u siječnju 2019. godine u svojstvu prodavatelja sklopio ugovor o prodajni nekretnine u vlasništvu tog društva na zadarskom području s drugim povezanim trgovačkim društvom u vlasništvu 58-godišnjakinje, za iznos znatno manji iznos od stvarne vrijednost nekretnina, te tada novčani iznos nikada nije isplaćen već je u poslovnim knjigama prikazan prebijanjem međusobnih potraživanja među dva navedena društva.

Nakon čega je 60-godišnjak u svojstvu prokurista trgovačkog društva u vlasništvu 68-godišnjakinje, za navedene nekretnine izvršio upis vlasništva na Općinskom sudu u Zadru.

Navedenim kaznenim djelom 60-godišnjak je kao direktor trgovačkog društva istome pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od 59 milijuna kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu protiv 60-godišnjaka podnosi se kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te protiv 58-godišnjakinje zbog sumnje za pomaganje u navedenom kazneno djelo.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.