1 min. čitanja

Krenuo još jedan Long Island Triatlon - na Dugom Otoku, ne u New Yorku!

Krenuo još jedan Long Island Triatlon - na Dugom Otoku, ne u New Yorku!
Foto: Facebook/Triathlon Long Island

DUGI OTOK - Da je Dugi otok prekrasan to je poznata stvar, a vole ga i sportaši, točnije triatlonci koji svake godine u rujnu na ovom otoku kreću u bitku u tri discipline.

Na najdužem otoku zadarskog arhipelaga krenula je tako triatlonska utrka u organizaciji Triatlon kluba Zadar i Turističke zajednice Dugi otok. Sve je krenulo od ideje nekoliko entuzijasta prije 5 godina da na jednom predivnom otoku ponude profesionalnim sportašima i rekreativcima mogućnost da se iskušaju u tri sporta u prekrasnom prirodnom okruženju, piše e Zadar.

Na rasporedu je dakle plivanje, trčanje i biciklizam zbog kojeg sve više turista posjećuje krivudave dugootočke ceste.

Već tradicionalna utrka srednje dugog triatlona uključuje 1900 metara plivanja na pješčanoj plaži Sakarun, 90 kilometara bicikla od Sakaruna do Parka prirode Telašćica brdovitim dugootočkim krajolikom uz predivan pogled na zadarski akvatorij, te 21 kilometar trčanja kroz Park prirode. Ovogodišnje izdanje donosi i neke novitete od kojih je najvažnije utrka na olimpijskoj triatlon distanci. Kako piše eZadar olimpijski se triatlon sastoji od 1500 metara plivanja, 40 kilometara bicikla te 10 kilometara trčanja. Cilj obje utrke je u centru mjesta Sali, na rivi.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.