2 min. čitanja

Krenuo je dalmatinski megaprojekt - Ministar Butković: "Split mi je jako bitan!"

Krenuo je dalmatinski megaprojekt - Ministar Butković: "Split mi je jako bitan!"
Foto: Screenshot/Dalmacija danas (Igor Jakšić)

Zanimljivo je i kako je nekoliko Kaštelana na otvaranju radova prosvjedovalo zbog zagađanja koje će kažu uzrokovati ovaj projekt od 74,6 milijuna eura, javlja Dalmacija danas.

Radove će, podsjetimo, izvoditi China Road and Bridge Corporation,a izgradit će se 2.525 metara dugačak tunel Kozjak te 450 metara dugačka spojna cesta od čvorišta Vučevica do sjevernog portala tunela Kozjak, a koja uz gore spomenuti projekt, predstavlja dio prve faze projekta Novog ulaza u Split.

- Počinjemo velike radove i probijamo tunel kroz Kozjak. Novi ulaz u grad Split uključuje i pristupnu cestu koju smo započeli raditi još prošle godine, a danas krećemo novi megaprojekt. Vrijednost ovog projekta je 75 milijuna eura bez PDV-a. U drugoj fazi nam je gradnja novog ulaza u grad Split, a za to se priprema kompletna studijska dokumentacija. Želio bih napomenuti da smo prije nekoliko godina održali sjednicu Vlade Republike Hrvatske i tada smo odlučili pokrenuti niz veliki projekata, a neki projekti su u kašnjenju. Primjerice, to je solinska Širina. Nitko ne koči taj projekt, ali ako pitate konzervatore i arheologe, njima je jako važno što smo te radove zaustavili i zbog toga provodimo dodatna istraživanja. To i mene frustrira, ali neke stvari moramo poštovati. No dobili smo sada i zeleno svjetlo konzervatora i ti radovi će se uskoro nastaviti - izjavio je ministar Butković.

Nakon obilaska cestovnih projekata, potpredsjednik Vlade i ministar Butković obišao je radove u sklopu projekta novog putničkog terminala u Gradskoj luci Split, projektu za čiju je provedbu osigurano gotovo 6,8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministar mora nastavlja “turneju” na Kozjaku i u Gradskoj luci Split
Oba posjeta planirana su za 19. veljače, a radi se pokretanju radova na tunelu Kozjak i obilasku radova na novom putničkom terminalu u luci Split. Prvi dio je dakle uvođenju u posao izvođača radova na projektu “Spojna cesta čvorište Vučevica na A1 – čvorište na DC8 (bez čvorišta na DC8) (od
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.