1 min. čitanja

Ministar mora nastavlja "turneju" na Kozjaku i u Gradskoj luci Split

Ministar mora nastavlja "turneju" na Kozjaku i u Gradskoj luci Split
Foto: Vlada RH/Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Oba posjeta planirana su za 19. veljače, a radi se pokretanju radova na tunelu Kozjak i obilasku radova na novom putničkom terminalu u luci Split.

Prvi dio je dakle uvođenju u posao izvođača radova na projektu "Spojna cesta čvorište Vučevica na A1 – čvorište na DC8 (bez čvorišta na DC8) (od Kaštela
do sjevernog portala tunela Kozjak, uključujući tunel)“. Riječ je o ugovoru vrijednom 74,6 milijuna eura bez PDV-a koji će izvoditi China Road and Bridge Corporation i kroz koji će se izgraditi i 2525 metara dugačak tunel Kozjak.

Prilikom uvođenja izvođača u posao obići će i radove na projektu izgradnje 450 metara dugačke spojne ceste od čvorišta Vučevica do sjevernog portala tunela Kozjak, a koja uz gore spomenuti projekt, predstavlja dio prve faze projekta Novog ulaza u Split.

Nakon obilaska cestovnih projekata, potpredsjednik Vlade i ministar Butković obići će i radove u sklopu projekta novog putničkog terminala u Gradskoj luci Split, projektu za čiju je provedbu osigurano gotovo 6,8 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.