2 min. čitanja

ŽNJAN Konačno starta najveći splitski projekt koji mijenja vizuru grada

ŽNJAN Konačno starta najveći splitski projekt koji mijenja vizuru grada
Foto: Grad Split

SPLIT - Grad Split, kao investitor projekta, objavio je prethodno savjetovanje za nabavu izvođača radova na projektu 'rekonstrukcije kanala Radoševac i Žnjan 1, s izgradnjom kolektora Žnjan zapad i Žnjan istok' što je prvi korak u otvorenom postupku javne nabave male vrijednosti, objavili su iz Grada Splita.

Raspisivanje nabave za izvođača te pokretanje radova na ovom projektu važan je korak i u realizaciji velikog projekta uređenja žnjanskog platoa te predstavlja i tzv. fazu 0 u realizaciji tog projekta, odnosno njegov je sastavni dio obzirom da je prije realizacije 1. i 2. faze projekta uređenja žnjanskog platoa bilo potrebno ishoditi građevinsku dozvolu za novo rješenje reguliranih vodotoka (potoci Radoševac i Žnjan) prema odredbama DPU-a Trstenik Radoševac, a ovi radovi su na najvećoj dubini od svih predviđenih na toj lokaciji.

Procijenjena vrijednost gore spomenute nabave iznosi 862.698,25 eura bez PDV-a, a predmet ovog projekta su infrastrukturne građevine kanalizacijskog sustava koje su dio odvodnje oborinskih voda šireg područja Trstenik – Radoševac te su obuhvaćeni sljedeći radovi na području žnjanskog platoa:

• izgradnja oborinskog kolektora Žnjan zapad s ugradnjom separatora lakih tekućina S1 radi prikupljanja i ispuštanja oborinskih voda dijelom prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. i oborinskih voda slivnog područja sjeverno od kolektora,

• rekonstrukcija postojećeg kanala Radoševac, radi usklađivanja s projektom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa,

• rekonstrukcija postojećeg kanala Žnjan 1 radi usklađivanja s planiranim spojnim kolektorom DN 800 mm prema projektu i s projektnom dokumentacijom uređenja žnjanskog platoa te ugradnja separatora lakih tekućina S2 prije priključka postojećih oborinskih kolektora dijela prometnice Šetalište pape Ivana Pavla II. na rekonstruirani kanal,

• izgradnju oborinskog kolektora Žnjan istok kao nastavak postojećeg kolektora DN 700 mm koji nema adekvatno riješen ispust i njegovo priključivanje na rekonstruirani kana Žnjan 1.

Postupak prethodnog savjetovanja pokrenut je prije postupka javne nabave u svrhu pripreme nabave i informiranja svih zainteresiranih gospodarskih subjekata, a na temelju Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) i povezanih propisa i traje do 4. travnja 2023. godine, a sva dokumentacija je dostupna na stranicama EOJN-a.

Nakon provedenog savjetovanja, stručne službe razmotrit će pristigle primjedbe i prijedloge, izraditi izvješće te raspisati nabavu, poručili su iz Grada Splita.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MEGAPROJEKT Uređenje velike splitske plaže kreće nakon sezone
Gradonačelnik Splita Ivica Puljak sa suradnicima izvijestio je jutros javnost o statusu i aktivnostima projekta uređenja žnjanskog platoa. – Žnjan je jedan od najvažnijih projekata u Gradu Splitu. Ova plaža već 25 godina stoji praktički u ovakvom stanju i došlo je vrijeme da se uredi i post…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.