1 min. čitanja

Kreće rekonstrukcija državne ceste do Splitskog aerodroma

Kreće rekonstrukcija državne ceste do Splitskog aerodroma
Foto: Google Street View / Screenshot

SPLIT - U ponedjeljak, 16. siječnja predviđeno je uvođenje u posao izvođača Strabag d.o.o. na rekonstrukciji državne ceste oznake DC409, dionica Bilinski Put - Splitski aerodrom. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.991.045,29 eura odnosno 22.536.030,71 kuna (bez PDV-a), sa rokom završetka svih radova od šest mjeseci. Kompletan stručni nadzor provodi tvrtka Terestrika d.o.o., izvijestile su Hrvatske ceste.

Navedena rekonstrukcija državne ceste u dužini od 1.900 metara uključuje izvedbu obostranih nogostupa, zaštitu i/ili premještanje svih postojećih instalacija (vodovod, EKI, energetika…) na području zahvata, uređenje autobusnih stajališta, rekonstrukciju postojeće rasvjete i izgradnju nove, izgradnju i uređenje oborinske odvodnje, kao i uređenje važnijih križanja u zahvatu (Klišmanićeva ulica, Mali Stupi, Put Umca, Njiva sv. Petra, Ul. Stjepana Štafileja, Koludrovac, Ulica Bile).

Planirano je da se početkom izvođenja radova prometnica zatvori za sav promet u cilju izvršenja što većeg obuhvata radova u trupu ceste, prvenstveno izmještanja instalacija i oborinske odvodnje. Promet, za vrijeme izvođenja spomenutih radova, odvijat će se obilazno preko križanja na Pantanu.

Najavljeni režim bio bi trajanja od otprilike 3 i pol mjeseca, odnosno do intenziviranja prometa, uglavnom zbog turističke sezone odnosno putničkog prometa na samom aerodromu, do kojeg ova cesta vodi. Po istom intenziviranju, promet će se pustiti preko zahvata, pri čemu bi tijekom turističke sezone izvođač izvodio radove koji ne utječu na odvijanje prometa. Nakon turističke sezone dovršili bi se svi ugovoreni radovi, stoji u priopćenju iz Hrvatskih cesta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.