2 min. čitanja

Kreće dogradnja i proširenje luke Prigradica u Općini Blato

Kreće dogradnja i proširenje luke Prigradica u Općini Blato
Foto: DNŽ

BLATO - Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije ishodila je pravomoćnu građevinsku dozvolu za projekt dogradnje i proširenja luke Prigradica u Općini Blato.

Zahvatom je planirana dogradnja postojećeg lukobrana, novi valobranski objekt s podmorskim pragom te izgradnja sekundarnog lukobrana.

Ova investicija iznimno je bitna za tamošnji akvatorij jer postojeći lukobran nije dostatan za zaštitu područja i prihvat plovila prilikom jakog vjetra.

Jednako tako, stvorit će se preduvjeti prihvata plovila javnog pomorskog prometa te prihvata i sigurnog boravka izletničkih plovila. Procijenjena vrijednost projekta je 110 milijuna kuna.

Projekt dogradnje i proširenja Luke Prigradica jedan je od projekata lučke infrastrukture koje uspješno razvija Dubrovačko-neretvanska županija. Podsjetimo, u tijeku je realizacija Nove luke Korčula-luke Polačište, kao i Pomorsko-putničkog terminala u Veloj Luci.

Već ranije završeni su projekti nadogradnje Luke otvorene za javni promet u Trpnju, rekonstrukcija lukobrana Puntin, kao i nadogradnja i obnova luke u Donjem Čelu. Pred nama je, uz luku u Prigradici, i rekonstrukcija i nadogradnja luke Ubli na Lastovu te izgradnja luke Perna u Općini Orebić.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.