2 min. čitanja

Koncesionar dubrovačke plaže s liste srama ide u likvidaciju - Državi duguje 822 tisuće eura

Koncesionar dubrovačke plaže s liste srama ide u likvidaciju - Državi duguje 822 tisuće eura
Foto: Maps / Screenshot

DUBROVNIK - Kompanija Dubrovački zalasci sunca, koncesionar na plaži u Uvali Lapad, prostoru popularno nazvanom 'Sunset Beach' ide u likvidaciju, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik. Objekti u Uvali Lapad su već neko vrijeme zatvoreni, a donedavno je poslovao jedino izdvojeni objekt u kojem su se održavale svadbe i druge slične proslave, ali uz minimalan broj osoblja.

Društvo je nedavno izazvalo pozornost jer se našlo na popisu dužnika koji je objavila Porezna uprava, takozvanoj 'listi srama', te duguje 822 tisuće eura za neplaćene koncesijske naknade na pomorskom dobru.

Jesu li dubrovački župan i pročelnik doveli poreznu upravu u zabludu? Legaz: “Tvrtka koja nije koncesionar, ne može biti ni dužnik zbog neplaćanja koncesije!”
Prije 3 mjeseca Morski HR je objavio informaciju o podizanju kaznene prijave protiv Nikole Dobroslavića i Iva Klaića zbog sumnje za krivotvororenje podataka u javnom registru koncesija, te protiv Marinka Benića zbog sumnje za korištenje krivotvorenim ispravama. Jučer je dubrovniknet.hr objavio vijest da prema podacima Porezne uprave,

Već se godinama u javnosti povlači pitanje zakonitosti koncesije Dubrovačkih zalazaka sunca na prostoru u Uvali Lapad.

Naime, postoje dvije presude istog suda oko iste stvari u dva različita predmeta, no jedna, donesena 2019. godine, tvrdi kako su Dubrovački zalasci sunca legalno izabran koncesionar, dok druga iz 2020. godine to osporava. Visoki upravni sud po istoj je stvari tako donio dvije različite odluke koje su međusobno kontradiktorne.

Koncesija tvrtke Dubrovački zalasci sunca d.o.o. nad područjem Uvale Sumartin nazvanim 'Sunset Beach' dovedena je u pitanje zbog presude Visokog upravnog suda iz 2020. godine. Prema tom se sudskom rješenju zapravo osporava koncesija Dubrovačkih zalazaka sunca, no ujedno se izvan snage ne stavlja pravomoćna presuda istog tog suda iz 2019. godine, koja je Dubrovačke zalaske sunca proglasila legalno izabranim koncesionarem. 

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Pravomoćnom presudom za dubrovačku plažu poništena koncesija, no koncesionar je i dalje u Registru | | Morski HR
Nešto čudno događa se na najvećoj dubrovačkoj plaži u Uvali Sumartin na poluotoku Lapadu. Iako je Visoki upravni sud još prošle godine poništio rješenja o koncesiji za plažu tvrtki
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.