2 min. čitanja

KONAČNO Pozivaju se građani Komiže na javnu prezentaciju novog hotela Biševo

KONAČNO Pozivaju se građani Komiže na javnu prezentaciju novog hotela Biševo
Foto: Pixabay

KOMIŽA – Niz kontroverzi povezuje se s projektom izgradnje novog hotela u Komiži, koji je izazvao pravu salvu nezadovoljstva među Komižanima, ali i stalnim gostima ovog slikovitog ribarskog mjesta na otoku Visu.

Što se točno namjerava graditi i u kojim gabaritima javnost bi konačno trebala saznati na javnoj prezentaciji projekta koja će se održati u nedjelju, u 10 sati u Galeriji “Boris Mardešić” u Komiži.

Javnost teško može doznati detalje ovog projekta zbog kojeg se podigla prava bura na zapadnoj strani otoka Visa. Prvotno je zamišljeno da se izgradi hotel sa 700 ležajeva što je izazvalo opravdanu bojazan da komunalna i prometna infrastruktura ovog malenog mjesta s nešto više od tisuću stanovnika, to neće moći izdržati. Potom je u javnost izašla informacija kako je predsjednik Gradskog vijeća Edo Bogdanović ujedno i direktor tvrtke Modra špilja d.d., odnosno predstavnik investitora koji namjerava ulagati u novi hotel, što je za sobom povuklo pitanje sukoba interesa. On je u nekolicini medijskih istupa rekao da u tome ne vidi ništa sporno.

Onda je investitor novog hotela tužio predstavnika građanske incijative SVEZAK zbog objava na Facebooku vezano uz izgradnju novog hotela pa je skupina Komižana nakon toga tužila gradonačelnicu Tonku Maroević i predsjednika gradskog vijeća Bogdanovića zbog osnovane sumnje da su svojim postupanjem u korist tvrtke Modra špilja d.d. Komiža oštetili Grad Komižu za vrijedne nekretnine – zgradu Stare ambulante s pripadajućim zemljištem te novčani iznos koji predstavlja razliku između stvarne i dogovorene cijene nekretnina u iznosu od najmanje 4.089.775 kuna.

Nakon toga je MOVI SE – Nezavisna lista Komiža objavila da je investitor ipak odustao od namjere da gradi hotel sa 700 ležajeva te da je tu brojku spustio na 450. Onda se u javnosti počela provlačiti priča kako je Bogdanović ustupio osnivačici Nezavisne liste Movi se atraktivan prostor na rivi za restoran kako bi se njegovo ime prestalo povlačiti po medijima, što je ona opovrgnula. Sve u svemu, sapunica dostojna scenarija za obradu Smojinog Našeg malog mista.

U svakom slučaju, vjerujemo da Komižani željno iščekuju detaljne informacije o projektu koji je probudio brojne uspavane komiške duhove, ali i načeo niz pitanja na koja šira javnost još uvijek nije dobila jasne odgovore.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Gradonačelnica Komiže o kaznenoj prijavi:”Nema nezakonitih radnji, sve je rađeno po procjeni sudskog vještaka”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.