1 min. čitanja

Koliko je u Hrvatskom primorju u godini dana bilo sklopljenih brakova, a koliko se parova razvelo ?

Koliko je u Hrvatskom primorju u godini dana bilo sklopljenih brakova, a koliko se parova razvelo ?
Foto: pixabay

CRIKVENICA - U 2021. godini u Crikvenici je sklopljeno 47 brakova dok je evidentirano 12 razvoda. Ukupno je prema podacima DZS-a na području Hrvatskog primorja te godine sklopljen 171 brak, a razveo se 21 par.

Na području Hrvatskog primorja u 2021. godini sklopljen je 171 brak. U Crikvenici je "da" izreklo 47 parova, u Bakru 33, u Senju 32, Novom Vinodolskom 23, u Kraljevici 19 te u Vinodolskoj općini 17 parova. Podaci su to Državnog zavoda za statistiku.

Iste godine evidentiran je 21 razvod. Najviše u Crikvenici (12), a slijedi Senj (6). U Bakru, Kraljevici i Novom Vinodolskom bilježi se po jedan razvod. U Vinodolskoj općini, prema podacima DZS-a, nije bilo razvoda.

Statistika podsjeća da je 2017. godine vjenčano 198 parova, a 32 para su odlučila okončati svoju bračnu priču, piše Tunera.info.

U odnosu na broj stanovnika, najviše su vjenčanjima skloni Novljani i Senjani. Slijedi žitelji Vinodolske općine, potom Crikvenice i Kraljevice, a najmanje sklopljenih brakova u odnosu na broj stanovnika zabilježen je na području Bakra.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

PUKLA LJUBAV Zbog klimatskih promjena sve više albatrosa napušta svoje partnere | | Morski HR
Uzrokuje li globalno zatopljenje više razvoda? Ako promatramo život albatrosa, čini se da da. Pokazala je to najnovija studija objavljena u časopisu britanskog Kraljevskog društva, provedena na uzorku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.