1 min. čitanja

Kod Umaga traktorskim plugom izorao ručnu bombu

Kod Umaga traktorskim plugom izorao ručnu bombu
Foto: MUP / Pixabay / Morski HR

UMAG – Umaška je policija jučer u popodnevnim satima zaprimila dojavu građanina koji je prilikom čišćenja poljoprivrednog zemljišta uz cestu Umag – Murine pronašao ručnu bombu, a koju  je izorao iz zemlje s traktorskim plugom.  Na mjesto događaja odmah je pozvan djelatnik Protueksplozijskog odjela PU istarske koji je utvrdio kako se radi o ručnoj bombi M-52 te ju je zbog lošeg stanja uništio u kontroliranim uvjetima.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također podsjećamo građane, koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.