2 min. čitanja

Kod Lošinja pronađena glavata želva u predkomatoznom stanju

Kod Lošinja pronađena glavata želva u predkomatoznom stanju
Foto: Institut Plavi Svijet / Facebook

LOŠINJ - Mlada glavata želva pronađena je u izuzetno lošem stanju, a tijek liječenja ovisit će o rezultatima daljnjih pretraga. Kornjača je nazvana Jerry, prema jednom od istraživača koji ju je zamjetio.

Tijekom terenskog istraživanja s istočne strane otoka Lošinja istraživači Instituta Plavi Svijet pronašli su mladu glavatu želvu u predkomatoznom stanju, punu obraštaja i kroničnih nekrotizirajućih kožnih lezija.

- S obzirom na prvotno stanje, posumnjali smo na sindrom iscrpljenosti morskih kornjača čiji je uzrok još uvijek nepoznat, iako ima visoku stopu uginuća. Nakon zaprimanja u naše Oporavilište za morske kornjače određena joj je početna terapija, koja će nadamo se dovesti do poboljšanja njezinog općeg zdravstvenog stanja - objavio je na svojim stranicama Institut Plavi Svijet.

Foto: Institut Plavi Svijet / Facebook

Tijek liječenja ovisit će o rezultatima daljnjih pretraga, navode. Prema jednom od istraživača koji ju je unatoč lošoj vidljivosti opazio na površini mora, kornjača je nazvana Jerry.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Ližnjanu pronađena mlada letargična i pothlađena želva
U pulski Centar za oporavak morskih kornjača pristigla je mlada glavata želva „Silvia“, dužine 27 cm, širine 23.5 i starosti otprilike 2-3 godine. Jedinka je pronađena u Ližnjanu, letargična i u teškom stupnju pothlađenosti. Zahvaljujući brzoj i promptnoj reakciji nalaznika, jedinka je u vrl…
Zahvaljujući ribarima, zbrinute kornjače koje su progutale ribolovni alat
LOŠINJ - U samo nekoliko dana, zahvaljujući savjesnim ribarima, na lošinjskom su području dvije kornjače stručno zbrinute zbog gutanja ribolovnog alata. - Početkom tjedna zaprimili smo još jednu morsku kornjaču koja je stradala interakcijom s ribolovnim alatima. Kornjača je u ponedjeljak opažena ka…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.