1 min. čitanja

Kod Labina grom izazvao požar, zatražena pomoć i kanadera

Kod Labina grom izazvao požar, zatražena pomoć i kanadera
Foto: Pixabay

Požar otvorenog prostora izbio je na području Santa Marine kod Labina, oko jedan kilometra udaljenosti od mora, te se nošen jakim vjetrom brzo širi, priopćila je u subotu Hrvatska vatrogasna zajednica.

Požar je nastao zbog grmljavinskog nevremena i gasi ga oko 20 vatrogasaca sa osam vozila.

Na terenu su vatrogasci JVP-a Labin, DVD-a Labin Rabac, Kršan, Pićan, Sveta Nedelja i Raša, a u pomoć su pozvani i vatrogasci JVP-a Pule. U ovome trenutku objekti nisu ugroženi, a zbog nepristupačnog terena, zatražena su i dva Canadaira“, kazao je istarski županijski zapovjednik Dino Kozlevac, a prenosi Hrvatska vatrogasna zajednica.

Kasnije u izviješću HVZ je objavio da je požar kod Santa Marine pod kontrolom vatrogasaca i uskoro će biti ugašen. Na terenu je 20 vatrogasaca sa 11 vozila te dva pripadnika Hrvatskih šuma. Canadairi su opozvani budući da zbog meteoroloških uvjeta nisu mogli djelovati.

- Vatrogasci su brzim djelovanjem požar stavili pod kontrolu i situacija na terenu je dobra. Kažimo i kako je na području Prtloga uslijed udara groma u popodnevnim satima izbio požar otvorenog prostora, ali je ugašen u jako brzom vremenu - kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.