2 min. čitanja

Kerum i njegova punica pokreću veliki turistički projekt u Rogoznici

Kerum i njegova punica pokreću veliki turistički projekt u Rogoznici
Foto: Facebook

Dok bageri satiru hotel "Marjan", Kerumov nesuđeni poduzetnički biser, nekadašnji splitski gradonačelnik nastavlja razvijati poslovanje na svojoj "pričuvnoj lokaciji" - u Rogoznici.

VIDEO Pogledajte kako napreduje rušenje splitskog hotela Marjan
Rušenje hotela Marjan u Splitu ide korak po korak, ali učinci su sve vidljiviji. Na istom mjestu u sljedeće dvije godine niknut će novi hotel s pet zvjezdica. Podsjetimo, splitska zapadna obala tako bi krajem 2025. godine trebala dobiti novu vizuru, a hotel, čija je obnova započela prije

Tvrtka "Kruščica" koja je na papiru, odnosno formalno-pravno u vlasništvu njegove punice Anite Horvat, a službeno je kao direktorica vodi Kerumova supruga Fani Kerum, planira dogradnju dijela hotelskog kompleksa koji posluje pod imenom "Perla Resort".

Kako doznaje Šibenski, Kerum planira dograditi najistočniji hotelski objekt s dva kata, te bi zajedno s podrumom i prizemljem trebao imati ukupno šest etaža.

Na vrhu objekta, na nekih 644 četvornih metara, Kerum namjerava izgraditi sunčanu elektranu, snage 49,5 kilovata, a dobivena električna energija koristila bi se u "Perla Resortu". Tvrtka "Kruščica" za sve nabrojano dobila je potvrdu Županije šibensko-kninske, odnosno Upravnog odjela za zaštitu okoliša i gradnju, da je planirani zahvat prihvatljiv za ekološku mrežu.

Arhitektonski projekt potpisuje ured Jurice Jelavića, nekadašnjeg predsjednika Društva arhitekata Split od kojeg su se i kolege svojedobno ograđivale upravo zbog dvojbenih poteza u doba Kerumova gradonačelničkog mandata, piše Šibenski.

Jelavić je, naime, bio član gradskog Stručnog savjeta za urbanizam u vrijeme kada je ključeve splitske Banovine držao - Kerum. Zajedno s Damirom Rakom natjecao se i na natječaju za Zapadnu obalu, upravo u vrijeme kada je Kerum mislio da će njegovi bageri preobraziti hotel "Marjan" što se nije dogodilo, a cijela priča otišla je u stečaj i gotovo desetogodišnji mrak, donosi Šibenski.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.