1 min. čitanja

KAPRIJE Novo trajektno pristanište do ljeta 2020. godine

KAPRIJE Novo trajektno pristanište do ljeta 2020. godine
Foto: Wikimedia

KAPRIJE – U šibenskoj Gradskoj vijećnici održana je početna konferencija projekta „Izgradnja trajektnog pristana u luci Kaprije“ čiji je nositelj Lučka uprava Šibensko – kninske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 11 milijuna kuna od čega je čak 9,3 milijuna kuna financirano sredstvima Europske unije, 1,6 milijuna kuna je sufinancirano sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dok Lučka uprava Šibensko – kninske županije u projektu sudjeluje sa nešto više od 42 tisuće kuna.

Detalje okupljenima prezentirao je ravnatelj Lučke uprave Željko Dulibić istaknuvši kako će novi gat biti dugačak 55 metara, površine 330 metara kvadratnih te će omogućiti pristajanje trajekata dubljeg gaza koji su manje podložni utjecaju vjetrova, pa će Kaprijani biti bolje prometno povezani s kopnom. Čestica na kojoj će se graditi trajektni pristan nalazi se na pomorskom dobru i u obuhvatu je Lučkog područja kojim upravlja Lučka uprava Šibensko-kninske županije, a locirana je oko 700 m sjeverozapadno od centra mjesta Kaprije.

Osnovni ciljevi projekta su poboljšanje prometne povezanosti otoka Kaprija sa gradom Šibenikom i ostalim otocima šibenskog arhipelaga, unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije, poboljšanje pristupa stanovnika Kaprija radnom mjestu, obrazovanju, medicinskim i kulturnim sadržajima te smanjenja prometnog zagušenja i buke kao i unaprjeđenje prometne sigurnosti unutar središta uvale i mjesta Kaprije.

Predviđeni rok za dovršetak projekta je ljeto 2020. godine.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.