1 min. čitanja

FOTO Kamionom pokušao bez dozvole ući u dubrovačku staru jezgru pa zapeo za zidine

FOTO Kamionom pokušao bez dozvole ući u dubrovačku staru jezgru pa zapeo za zidine
Foto: Grad Dubrovnik/Facebook

DUBROVNIK – Neuobičajena, pomalo komična scena, dogodila se na ulazu u dubrovačku staru jezgru. Dostavno vozilo pokušalo je kroz uski prolaz ući u stari dio grada pa zapeo za kameni ulaz.

Iz gradske uprave tvrde da kamion nije dobio dozvolu za ulazak u stari dio grada zbog čega će vozač dobiti prekršajnu prijavu. A što se zapravo dogodilo?

Foto: Grad Dubrovnik/Facebook

Komunalno redarstvo je utvrdilo na temelju snimke videonadzora da je dostavno vozilo, odnosno kamion hladnjača riječkih registarskih oznaka pokušao ući kroz kameni luk u staru gradsku jezgru, inače pješačku zonu u koju mogu ući vozila samo uz posebno odobrenje Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Vozilo tu dozvolu nije imalo niti su tu dozvolu tražili čime su počinili prekršaj iz čl. 171. stavak 1. Odluke o komunalnom redu za što je predviđena kazna od 2 tisuće kuna za fizičku odnosno 10 tisuća kuna za pravnu osobu. Protiv počinitelja je, kažu, podnesen Obvezni prekršajni nalog.

Da stvar bude gora, kamion je prilikom pokušaja prolaska zapeo za kameni svod na ulazu u povijesnu jezgru i tako oštetio stari kamen. U tijeku je očevid nakon kojega će se utvrditi eventualno oštećenje i potencijalna novčana kazna.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.