Kaligrafija, glagoljica i vino itekako idu zajedno - Prijavite se na radionicu u DUBoaku!

MALINSKA - Naučite prekrasnu umjetnost kaligrafije i više o razvoju glagoljice ispijajući ukusno vino, pozivaju iz Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak.

- Vodit ćemo vas kroz osnove glagoljice i kaligrafije, uključujući ponešto o povijesti glagoljice, značenju oblika te tehnikama poteza i lijepog pisanja. U međuvremenu moći ćete uživati u izboru ukusnih vina - navode iz DUBoaka.

Nije potrebno prethodno iskustvo, a sav materijal je osiguran. Donesite samo kreativnost i ljubav prema vinu!

Broj mjesta je ograničen, a cijena radionice je 10 eura po osobi za maksimalno 8 osoba. Moguće je rezervirai poseban termin za određeno društvo, stoji u pozivu na radionicu.

Prva radionica glagoljske kaligrafije je održana, a to je samo jedan od događaja kojim u DUBoaku obilježavaju veljaču kao neslužbeni mjesec glagoljice. Naime, Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva obilježava se 22. veljače.

U ugodnoj atmosferi uz svijeće i vino sudionici radionice učili su kako pisati (i čitati) glagoljska slova, ali su mogli saznati i o kontekstu nastanka i upotrebe tog pisma koje se smatra prvim pismom kojim su Hrvati bilježili svoj materinski jezik.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ u Malinskoj
Upoznajte lijep, neobičan, krhak, značajan i ugrožen svijet iz morskih dubina Kvarnera! Izložba ‘Blago pod površinom Kvarnera - mekušci u kvarnerskom podmorju’ može se razgledati u Malinskoj. Interpretacijski centar maritimne baštine DUBoak u Malinskoj - Dubašnici trenutni je domaćin izl…
DUBoak u konkurenciji za prestižnu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023.
Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, nominirana je za uglednu arhitektonsku nagradu Building of the year 2023. Za nagradu se može glasati na stranicama ArchDailyja do 15. veljače. Zgrada DUBoaka, interpretacijskog centra maritimne baštine u Malinskoj, n…