>
  1 min. čitanja

VIDEO Kakvi su ovo misteriozni svjetleći objekti na nebu iznad Kalifornije?

VIDEO Kakvi su ovo misteriozni svjetleći objekti na nebu iznad Kalifornije?
Foto: Screenshot/X

Jeste li ih vidjeli, pitaju iz televizijske kuće ABC? Građani diljem južne Kalifornije očarano su gledali u noćno obasjano nebo i nagađali što bi ova svjetlost mogla biti.

Svijetle pruge uočene su jučer oko 1:30 sati po lokalnom vremenu. Građani s izvijestili kako je svjetlost bila vidljiva diljem Kalifornije.

Društvene mreže su naravno gorile od postova građana koji su željeli dobiti odgovore o podrijetlu svjetala. Nagađa se i da se radi o meteoru ili kometu, dok su drugi bili sigurni da bi to mogle biti krhotine rakete SpaceX Falcon 9 koja je poletjela iz svemirske baze Vandenberg oko 19:30 sati u ponedjeljak. 

Možda su Kinezi

Aerospace Corporation, neovisna neprofitna korporacija koja se bavi istraživanjem svemira, objavila je potom informaciju o kineskoj svemirskoj letjelici za koju se predviđalo da će ponovno ući u atmosferu otprilike u vrijeme kad je misteriozna svjetlost uočena. 

NASA-in Laboratorij za mlazni pogon ima listu nebeskih događaja za svaki mjesec, poput planeta koje je lako uočiti, pomrčine i kometa koji se može vidjeti dalekozorom. Međutim, na listi se nalazi ništa što bi moglo objasniti ovu bliješteću svjetlost iznad Kalifornije.

Misterij za sada ostaje iako se uvelike istražuje.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.