Kakva je budućnost atraktivnog područja bivše rafinerije nafte Mlaka u Rijeci?

RIJEKA - Riječki gradski vijećnik Kristian Čarapić uputio je početkom ožujka vijećničko pitanje gradonačelniku Marku Filipoviću o budućnosti vrlo atraktivnog područja bivše rafinerija Mlaka.

- S obzirom na izgradnju D403, važne državne prometnice koja će povezati prostor kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali s riječkom zaobilaznicom, a koja značajno povećava i potencijal prostora bivše rafinerije nafte na Mlaci, zanima me kakvi su daljnji razvojni planovi za taj prostor? - glasi pitanje.

Gradonačelnik Filipović odgovorio je da će se nakon izgradnje D403 nedvojbeno povećati potencijal ukupnoga područja duž Baračeve ulice, a upravo zahvaljujući kolnim priključcima. Time će  ova zona konačno prestati funkcionirati u uvjetima slijepe prometnice te zadobiti mogućnost izravnoga povezivanja s prometnom mrežom svih razina, a bez kolizije s drugim oblicima prometa.

- Mišljenja sam da će stavljanje u funkciju krupne cestovne, lučke, a uskoro i željezničke infrastrukture, pomoći u oblikovanju interesa i za urbanu i sadržajnu transformaciju kompleksa ex Rafinerije Mlaka - zaključio je Filipović, prenosi portal Fiuman gdje možete pročitati cijeli odgovor riječkog gradonačelnika.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Akcija izmještanja i neutralizacije mine iz riječke luke planirana za ovu nedjelju
Ukoliko vremenski uvjeti dopuste, zaostala mina iz Drugog svjetskog rata, koja se nalazi u riječkoj luci, bit će ove nedjelje, 19. ožujka, izmještena s morskog dna i neutralizirana, priopćio je Stožer civilne zaštite Grada Rijeke. Početak, kao i kraj same akcije izmještanja mine i njezine…
Ranokršćanski mozaik kod Kosog tornja u Rijeci ostaje skriven pod asfaltom
Vrijedni nalazi uključuju spomenike iz razdoblja antike do srednjovjekovnog i novovjekovnog doba, no petnaest godina od otkrića i dalje ostaju skriveni od pogleda javnosti. Mnogi se građani više i ne sjećaju, dok brojni nisu ni svjedočili arheološkim istraživanjima i vrijednim nalazima u s…