Otkrijte kako riba može biti savršeno pržena uz pomoć samo jednog jeftinog sastojka.
Trik s kukuruznim grizom jedino je što vam treba.
Osušite ribu prije prženja
Vlaga je najveći neprijatelj hrskave korice. Papirnatim ubrusom dobro posušite ribu – tako sprječavate da se ponaša poput spužve i upija ulje.
Začinite i pripremite koricu
Posolite ribu i dodajte začine po ukusu. Lagano je uvaljajte u kukuruzni griz – tanki sloj stvara barijeru između mesa i ulja te daje hrskavost.
Zagrijte ulje na pravu temperaturu
Ulje treba biti oko 180 °C. Testirajte komadićem kruha – ako odmah počne "šuškati“, ulje je spremno.
Pržite strpljivo
Ribu spuštajte pažljivo u ulje. Ne okrećite je prerano – pustite da se sama odvoji od tave. Pržite dok ne dobije zlatno-smeđu boju.
Ocijedite višak ulja
Gotovu ribu stavite na papirnati ubrus. Tako uklanjate posljednje kapljice masnoće i dobivate laganiji obrok.
Poslužite odmah
Hrskava korica najbolja je dok je vruća. Dodajte krišku limuna ili laganu salatu za osvježavajući kontrast.
Koristite kukuruzni griz umjesto brašna za jaču hrskavost.
Dodajte malo mineralne vode u brašno za laganu, pjenastu koricu.
Isprobajte air fryer – bez ulja, a uz hrskav rezultat.
Za aromu, pomiješajte začine izravno s brašnom
Savršeno pržena riba uz nekoliko jednostavnih koraka postaje obrok koji je lagan, ukusan i zdraviji. Koristeći kukuruzni griz i pravu temperaturu ulja, zauvijek ćete riješiti problem masne korice, piše krstarica.com.
I.N.
© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev