1 min. čitanja

Kada će biti javni natječaj za rekreacijski ribolov trofejnih primjeraka tune?

Kada će biti javni natječaj za rekreacijski ribolov trofejnih primjeraka tune?
Foto: Arhiva / Ilustracija

Povodom čestih upita "je li već bio objavljen javni natječaj za rekreacijski ribolov trofejnih primjeraka tune za 2023. godinu?", napisat ćemo sve što nam je do sad poznato o ovoj temi.

  • u 2023. godini još NIJE raspisan natječaj
  • prošle godine natječaj je bio objavljen u NN 57/2022, odnosno 20. svibnja
  • natječaj je uvijek otvoren 8-10 radnih dana od dana objave u Narodnim novinamaPrijave se šalju na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, Uprava ribarstva, Ulica grada Vukovara 78, 10000 Zagreb, preporučenom poštom s povratnicom.

Ponude se odnose na iznos za iskorištavanje dijela Državne kvote u količini od 500 kg. U 2023. godini je kvota jednaka kao i za 2022. godinu i iznosi 12,5 tona.

Osnovni kriterij po kojem se izrađuje rang-lista najboljih ponuditelja jest veći ponuđeni iznos.

U slučaju da više ponuditelja ponudi isti iznos, prednost ima onaj ponuditelj koji je ranije podnio ponudu.Jedan ponuditelj može podnijeti više ponuda, ali svaka mora biti vezana na drugo plovilo, i to plovilo se onda ne smije nalaziti u ponudama drugih ponuditelja.

Od dokumentacije je potrebno pribaviti važeću ispravu o plovilu (upisni list ili plovidbenu dozvolu) te preslike osobnih iskaznica odgovornih osoba na plovilui vlasnika plovila, a ako je vlasnik plovila pravna osobe, preslik izvatka iz sudskog registra ne stariju od 6 mjeseci i preslik osobne iskaznice osobe ovlaštene za zastupanje, a detaljna dokumentacija će biti poznata kada natječaj bude objavljen.

Za kraj, evo zakonskog okvira i starog natječaja, kao i rezultata natječaja s prihvaćenim ponudama od prošle godine:

Pravilnik o rekreacijskom ribolovu trofejnih primjeraka tune (Thunnus thynnus), NN 53/2022 VAN SNAGE/2022: Javni natječaj za dodjelu Državne kvote za ulov plavoperajne tune (Thunnus thynnus) dodijeljene rekreacijskom ribolovu za ulov trofejnih primjeraka u 2022. godini, NN 57/2022

Rezultati natječaja za dodjelu Državne kvote za ulov plavoperajne tune (Thunnus thynnus) dodijeljene rekreacijskom ribolovu za ulov trofejnih primjeraka u 2022. godini.

Plava riba

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.