3 min. čitanja

Kad pulske maškare preuzmu ključeve grada, počinje peto godišnje doba - Doba veselja i ludiranja za velike i male

Kad pulske maškare preuzmu ključeve grada, počinje peto godišnje doba - Doba veselja i ludiranja za velike i male
Foto: Grad Pula

PULA - Ove će godine, kao i do sad,  ključeve grada Pule preuzeti najmlađe maškarice, a u nikad bogatijem programu, svatko će moći biti baš ono što želi.

Uz zabavu, šalu i ples, najmlađe maškare mogu osvojiti i nagrade. Tim povodom u utorak je organizirana tiskovna konferencija u prostoru TZ Pula gdje je direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj predstavila program Pulskog karnevala.

Foto: Grad Pula

Karnevalski program počinje u subotu, 4. veljače programom namijenjenim upravo najmlađima te se nastavlja u subotu, 11. veljače. Obje će subote u 9.30, 10.00, 10.30, 11.00 i 11.30 sati ispred Arene kretati Veseli karnevalski autobus udruge Birikina s prigodnim programom. Pulapromet partner je u ovom programu i za maškare daje autobus i vozača.

Za skriveno blago skupljaju se pečati na letku programa. Prvi pečat može se dobiti ispred Arene odakle kreće Veseli karnevalski autobus put Giardina, gdje je predviđen iskrcaj uz doček Čarobnjakove družine.

Potom kreću put Trga Portarata gdje ih čeka Karnevalsko čarobiranje. U pratnji Čarobnjakove družine put se nastavlja od Trga Portarata prema Parku grada Graza gdje mogu prisustvovati nastavi Škole za maškare.

Za najmlađe maškare predviđena je mala škola glume u sklopu koje će naučiti kako se ponašaju prave princeze kao i super junaci.

Cilj je doći do Foruma i otkriti skriveno blago u TZ-u Pula gdje se dobije zadnji pečat. Za sve one koji prikupe bar četiri pečata slijedi nagrada u TZ Pula.

A da bi se i velike maškare dobro zabavile Karnevalska skupina Veli Vrh – Valmade za sve je pripremila vesele obilaske u subotu, 11. veljače po Valmadama od 10.00 do 11.00 sati i po Velom Vrhu od 11.00 sati. Zabava na koju su svi dobrodošli će potrajati sve do 19.00 sati.

U petak, 17. veljače u Areni će se održati već tradicionalni Dječji karneval za vrtićke i školske skupine s početkom u 10.00 sati.

Direktorica TZ Pule predstavila je Dječju maškaranu matineju koja će se održati u tunelu Zerostrasse 18. veljače od 17.30 do 21.00 sat. Dječju zabavu osiguravaju Zemlja zabave i Pula Nightlife u sklopu koje će biti maskirani voditelji i animator, te će se organizirati kreativne, poticajne i djeci zabavne animacijske igre.

Za one velike, zabava pod maskama nastavlja se 18. veljače u Zerostrasse od 23 sata pod nazivom Carnival underground DJ party.

Veliko finale za kraj, prije početka korizme, bit će u utorak 21. veljače kada će se na Tržnici od 10.00 do 13.00 sati organizirati Pusna marenda s obrtnicima Udruženja obrtnika Pule. Pusnu marendu, koja će se sastojati od kobasica, kiselog kapuza, fritula ili kroštula predstavio je Zlatko Deskar iz Udruženja obrtnika Pula, te najavio da će za dobru kapljicu pobrinuti Vina Benazić iz Pule.

U utorak, 21.veljače krivca za sve nedaće, pusta, točnije pustnicu nazvanu Krizična Recesijanka, spalit će se nakon čitanja šentence u 19.00 sati na Velom Vrhu kod Gardelina.

U ime pokrovitelja manifestacije, Grada Pule, obratila se pročelnica za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov. Pročelnica je rekla kako joj je drago što će tijekom veljače u Puli biti bogat karnevalski program s fokusom na najmlađe, te ujedno i sadržajem za odrasle maškare.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.