3 min. čitanja

Još jedan izuzetan uspjeh hrvatskih predstavnika u podvodnoj fotografiji!

Još jedan izuzetan uspjeh hrvatskih predstavnika u podvodnoj fotografiji!
Foto: Damir Zurub

Međunarodno natjecanje - III Madeira Underwater Open 2024: Fotografsko i Video prvenstvo u Porto Santu, Portugal 11.-16.5.2024.

Porto Santo, maleni otok u portugalskom arhipelagu Madeira, ponovno je bio domaćin jednog od najuzbudljivijih događaja u svijetu podvodne fotografije i videografije - III Madeira Underwater Open 2024 Photo & Video Championship. Ovaj puta, oko 40 sudionika među kojima su bila i naša tri predstavnika iz Hrvatske (Damir Zurub, Katarina Marija Mihaljinec i Vanja Krvavica) pridružili su se ovom velikom natjecanju, obogativši ga raznolikošću i strašću za otkrivanjem podvodnog svijeta.

I dok i dalje traje cirkus Hrvatskog ronilačkog saveza sa zabranama nastupanja naših najtrofejnijih predstavnika u ronilačkim sportovima naši natjecatelji i dalje nastavljaju nizati uspjehe i to na međunarodnim natjecanjima gdje na najbolji način promoviraju Hrvatsku i ronilački sport.

Natjecanje Madeira UW Open 2024 je trajalo pet dana, s jednim trening danom i dva natjecateljska dana. Ostali dani bili su ispunjeni radionicama, predavanjima i izletima, pružajući sudionicima priliku za usavršavanje svojih vještina, razmjenu iskustava i upoznavanje s ljepotama otoka Porto Santo.

Naši natjecatelji su se natjecali u 4 kategorije (ambijent, riba, makro i kreativa), a Damir Zurub s asistenticom Katarinom Marijom Mihaljinec osvojio je 2. mjesto u kategoriji kreativne fotografije i 3. mjesto u kategoriji riba.

Foto: Vanja Krvavica

Jedna od iznenađujućih novosti na ovogodišnjem natjecanju bila je uvođenje posebne kategorije za fotografije i video snimke snimljene mobilnim uređajima. Ova inovacija odražava modernu stvarnost u kojoj su pametni telefoni postali sveprisutni alati za snimanje trenutaka. Sudionici su s oduševljenjem prihvatili ovu novu kategoriju, demonstrirajući svoju kreativnost i vještinu čak i s ograničenom opremom.III Madeira Underwater Open 2024 bio je lijepo iskustvo koje je obogatilo ljubitelje podvodne fotografije i videa.

Osim što je pružilo platformu za natjecanje i demonstraciju vještina, ovo natjecanje je također ojačalo zajedništvo među roniocima i podiglo svijest o važnosti očuvanja morskog okoliša. Kao što su rezultati pokazali, strast i predanost ovih sudionika rezultirali su nevjerojatnim umjetničkim djelima koja će još dugo ostati kao svjedoci ljepote i bogatstva podvodnog svijeta, a hrvatski podvodni fotografi su još jednom potvrdili zašto su u samome vrhu svjetskih podvodnih fotografa.

R.I.

PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Šef Hrvatskog ronilačkog saveza suspendirao cijelu reprezentaciju koja je osvojila preko sto nacionalnih medalja!
Hrvatski ronilački savez suspendirao je minimalno devet svojih članova, odnosno ronilaca koji su zajedno osvojili preko 100 medalja za Republiku Hrvatsku, ekskluzivno doznaje Morski HR. Imamo presliku nekoliko identičnih obavijesti koje je šef Ronilačkog saveza poslao, kako se čini, sada već bivšim reprezentativcima i trenerima, među kojima su Goran Čolak,
Izbornik Hrvatskog ronilačkog saveza poništio tri svjetska rekorda zbog osobne osvete svjetskoj prvakinji? | | Morski HR
Nakon dva tjedna od slavlja zbog postavljanja novih impresivnih svjetskih rekorda na otvorenom međunarodnom kupu u bazenskom ronjenju na dah u organizaciji kluba “DPS Zagreb” u Zagrebu uslij
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.